| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

intern Succes UCM Reșița pe tărâm turcesc


Compania UCM Reșița, în calitate de partener contractual al societății ROMENERGO S.A., a finalizat in luna ianuarie probele de punere in funcțiune la hidroagregatul nr. 2 din CHE Kilavuzlu. În prezența comisiei de recepție s-au efectuat și probele pentru verificarea garanțiilor de reglaj, la hidroagregatul 1 și 2, solicitate de beneficiar prin caietul de sarcini. Urmare a comportarii foarte bune a hidroagregatelor atât în timpul probelor cat si la proba de 72 de ore, comisia de receptie a semnat în data de 2 februarie 2013, protocolul de predare/preluare în exploatare de beneficiar, în perioada de garanție, a celor 4 hidroagregate ce echipează centrala hidroelectrică Kilavuzlu din Turcia. Vă reamintim, UCM Reșița este compania care a livrat echipamentele hidroenergetice pentru amenajarea de la Kilavuzlu.Echipamentele hidroenergetice au fost montate în perioada 2011-2012 sub directa supraveghere a specialiștilor UCM Reșița. La primele două hidroagregate la care montajul a fost finalizat la sfârșitul lunii octombrie au fost efectuate testele preliminare si probele de punere în funcțiune, conform cărților tehnice. Ambele hidroagregate au fost cuplate la sistemul național turcesc la sfârșitul lunii noiembrie 2012.

Hidroagregatul nr.1 a fost pus în functiune la finele anului 2012. De la punerea in functiune hidroagregatele din CHE Kilavuzlu au produs 28.278,80 MWh.intern Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%


Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, și-a redus pierderile în primele nouă luni ale acestui an cu 18%, de la 67 de milioane de lei la 54,9 milioane de lei, în timp ce cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23%, de la 78,6 milioane lei la 96,8 milioane lei.

În perioada analizată, veniturile societății au scăzut cu șapte puncte procentuale, de la 105,2 milioane de lei la 97,6 milioane de lei, în timp ce cheltuielile s-au restrâns cu 11%, de la 172,1 milioane de lei la 152,6 milioane de lei.

Compania reșițeană a fost preluată în 2003 de către un consorțiu format din firma elvețiană INET și asociația salariaților UCM, în urma unei tranzacții de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. În prezent, INET controlează 99,63% din capitalul companiei, informează publicația Bursa.Trimite unui prieten știre din 21 11 2011 Versiunea pentru tiparire

people Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“


În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian MIHOC, Alin GÂLCU și Andrei CURUI au reprezentat UCM Reșița prin participarea la cursurile de formare auditori de mediu, cofinanțate din fondul social-european, organizate de firma Denkstatt România din Timișoara.

La încheierea expunerilor a fost organizat un concurs de eco-eficiență, pe un proiect la alegerea participanților, cu scopul reducerii la minim a consumurilor de energie, apă, materii prime și materiale, diminuarea cantităților de deșeuri sau creșterea performanței sistemului de management de mediu existent.

Eco-Eficienta

La acest concurs echipa UCM Reșița a obținut premiul I, cu proiectul intitulat „Îmbunătățirea eficienței energetice la stația de compresoare“, apreciat de toti specialistii implicati in proiectul derulat pe parcursul unui an de zile la Timisoara.

UCM Reșița a fost urmată în clasament de societățile Smithfield Prod din Timișoara, Automotive Wiring System din Buchin, Honeywell Life Safety din Lugoj și altele.

Trimite unui prieten știre din 05 08 2011 Versiunea pentru tiparire

afaceri UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan


În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus în funcțiune la Hidrocentrala Tana din Kenya regulatorul automat digital de viteză cu grup de pompare și acumulator cu azot de înaltă presiune.

Compania UCM Reșița a realizat și a pus în funcțiune echipamentele hidroenergetice pentru centrala hidroelectrică Tana, situată la 80 de km de capitala kenyană Nairobi, beneficiar fiind compania KenGen (Kenya Electricity Generating Company Ltd.).

Noua hidrocentrală a fost echipată cu patru hidrogeneratoare verticale echipate cu turbine tip Francis, regulatoare, generatoare, sisteme de excitație, vane fluture cu auxiliare și accesorii pentru secțiunile Maragua și Merila, capacitatea totala fiind de 25 MW.

Încercările pe model, ingineria constructivă și tehnologică, construcția echipamentelor pentru hidroagregatele celor doua secțiuni ale hidrocentralei TANA au fost asigurate de UCM Reșița. Proiectarea de vane fluture, regulatoare, generatoare și fabricația regulatorului digital de turație au aparținut societății Hydro Engineering din Reșița, turbinele au fost proiectate la Turboinstitut Ljubljana, iar echipamentul de excitație a revenit în sarcina societății ACTEL București.

Specialiștii UCM Reșița care au participat la execuția lucrărilor din șantier, la supervizarea lucrărilor de montaj, la probe și la punerea în funcțiune la finalul anului trecut, au dat dovadă de înalt profesionalism, impresionând beneficiarul și firmele partenere prin cunoștințele tehnice și experiența dobândită în domeniu. Din delegația UCM Reșița care s-a deplasat în Kenya au făcut parte:

  • Ing. Cristian AGA - supervizor montaj, Șeful delegației
  • Ing. Tiberiu IȘTFAN - supervizor montaj
  • Ing. Clement BRADACI - tehnician testare generator
  • Lăcătuș Tasache Popescu - supervizor montaj
  • Ing. Damaschin PEPA - proiectant regulator
  • Ing. Ovidiu MOLDOVAN - proiectant automatizare
  • Ing. Marin PANTEA - technician software automatizare
  • Ing. Ianina JIANU - tehnician hardware excitație
  • Ing. Dan NEAGU - technician software excitație

Coordonatori proiectului UCM Reșița au fost inginerii Claudiu MILOȘ și Simion JIVA, specialist cu o vasta experienta in domeniu.Premieră în proiectul Tana

Noutatea acestui proiect a reprezentat-o punerea în funcțiune a regulatorului automat digital de viteză cu grup de pompare și acumulator cu azot de înaltă presiune.

Conceptul modern în privința regulatoarelor automate digitale de viteză presupune utilizarea de echipamente specifice dedicate, cu un înalt grad de fiabilitate și performanțe ridicate la presiuni mari.

Conceptul a fost preluat și aplicat pentru prima dată în Kenya de către un grup de specialiști condus de ing. Damaschin PEPA, la agregatele din proiectul Tana - Kenya.

Ideea de la care s-a plecat a fost reducerea volumelor mari de ulei prin utilizarea presiunilor ridicate. Presiune înaltă înseamnă 160-180 bar, față de 25 bar sau 40 bar, cât se folosea la sistemele anterioare.

Soluția tehnică novatoare aplicată la acest obiectiv pentru regulatorul automat de viteză, se bazează pe componente tipizate, aflate în fabricația de serie a unor firme ca Hydac, Wika și Rexroth - Bosch.

Avantajele utilizării soluției noi de regulator automat de viteză sunt numeroase: utilizarea unui volum de ulei redus, consum energetic redus, spațiu de amplasare și greutate redusă, siguranță în exploatare, fiabilitate ridicată, design modern etc.

Echipamentul proiectat, executat și testat la Hydro Engineering Reșița s-a bucurat de aprecierea specialiștilor și a beneficiarului kenian cât și a partenerului iranian și consultantul acestuia, firma elvețiană Fichtner.

Trimite unui prieten știre din 16 05 2011 Versiunea pentru tiparire

tehnic UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior


Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și Andritz VA Tech Hydro au inaugurat în anul 2006 procesul de modernizare a hidroagregatelor de pe Oltul Inferior, execuția componentelor de turbine revenind companiei UCM Reșița.

Contractul cuprinde realizarea a 20 de hidroagregate bulb reversibile - unicat în România, având puterea de 14 MW, conform tehnologiei de vârf in domeniu, inclusiv toate instalațiile auxiliare ale acestora, sisteme noi, moderne, de comandă locală și de la distanță și retehnologizarea echipamentelor hidromecanice aferente, în fiecare din cele cinci centrale hidroelectrice de pe Oltul Inferior - aval de Slatina. Centralele de pe Oltul inferior sunt: Ipotești, Drăgănești, Frunzaru, Rusănești, Izbiceni, fiecare cu 4 unități alocate.

Până în acest moment UCM Reșița a executat și a livrat componentele aferente centralelor Ipotești, Drăgănesti și Frunzaru, aflându-se în lucru cele pentru Rusănești și Izbiceni. Contractul are ca termen de finalizare  anul 2012 și se desfășoară în prezența permanentă a unui supervizor al firmei Voith, în persoana Domnului Arno Koepf.

Până în prezent, calitatea produselor executate de UCM Reșița a fost corespunzătoare, nefiind primite reclamații de pe șantier.

Demn de remarcat este sprijinul pe care clientul austriac Voith Hydro l-a acordat recent societății reșițene, aflată în momente dificile financiare, atunci când a asigurat din propriul buget materialele de sudură pentru lucrările de reabilitare de pe Oltul inferior, urmând ca întreaga contravaloare a acestora să fie scazută, etapizat, de pe facturi ulterioare de compania noastră.

Retehnologizarea amenajărilor hidroenergetice de pe râul Olt, pe sectorul Slatina-Dunăre, respectiv a celor cinci centrale electrice amintite - CHE Ipotesti, CHE Drăgănești, CHE Frunzaru, CHE Rusănești si CHE Izbiceni - a fost stabilită prin „Strategia națională de dezvoltare energetică a României pe termen mediu 2001-2004“, aprobată prin HG 647/2001.

Trimite unui prieten știre din 18 04 2011 Versiunea pentru tiparire

afaceri UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona


UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în perioada 27-29 septembrie, în calitate de expozanți, la târgul HYDRO 2010 organizat la Lisabona - Portugalia, fiind singurele prezențe românești la acest eveniment.

Cele două companii UCM group au fost reprezentate la HYDRO 2010 de o delegație formată din trei persoane: Sorin TOADER - Director Executiv HYDRO ENGINEERING, Ileana BORCHESCU - Șef Departament Vânzări și Marketing UCM Reșița și Florentin POP - Manager Proiect HYDRO ENGINEERING.

Participarea UCM group la acest târg a avut ca obiectiv principal promovarea produselor noastre pe piața internațională și stabilirea de noi contacte cu potențiali clienți. Pe parcursul celor trei zile ale manifestării au fost stabilite contacte în vederea unei colaborări viitoare cu firme străine interesate de ofertele companiilor reșițene.

De asemenea, în cadrul conferinței au avut loc sesiuni de comunicări dedicate diferitelor piețe regionale (Africa, Asia și America Latină), formatul din 2010 cuprinzând prezentări valoroase din punct de vedere tehnic pe o gamă largă de subiecte actuale.

Trimite unui prieten știre din 06 10 2010 Versiunea pentru tiparire

Ultimele știri


11 2011

Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

08 2011

Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

05 2011

UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

04 2011

UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

10 2010

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

09 2010

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING omagiate la Piatra Neamț cu ocazia a „50 de ani de energie Bicaz - Hidrocentrala DIMITRIE LEONIDA Stejaru“

07 2010

UCM Reșița înregistrează un nou success pe piața asiatică

06 2010

UCM Reșița la FOREN 2010
UCM Reșița prezentă la FOREN 2010

05 2010

Majorarea capitalului social al companiei cu 400 de milioane de lei

03 2010

Echipamente proiectate și realizate de UCM Reșița pentru Hidrocentrala de la Movileni

11 2009

Amenajarea hidroenergetică de la Bumbești – Livezeni, proiectată și echipată de UCM group
UCM Reșița prezentă la Târgul HYDRO 2009 de la Lyon
Vanele tip fluture ce vor echipa Hidrocentrala Seymareh din Iran, realizate de UCM Reșița
UCM Reșița pe piața energetică din Kenya

10 2009

UCM group continuã "Ofensiva verde"
UCM Reșița, principalul furnizor de echipamente pentru prima Hidrocentrală complet automatizată din România

04 2009

Liceenii reșițeni în practică la UCM Reșița

03 2009

Sudori calificați la CEDRU - un produs UCM group
Studenții francezi în practică la UCM group
Teama pierderilor masive a locurilor de muncă, departe de UCM group
Velocity - pe tot globul pământesc, biciclete made in Reșița
Piața - cea mai intensă bătălie de zi cu zi
2008 - anul No.1
Tradiție UCM Reșița vs. Pragmatism UCM group

12 2008

UCM group în Top

09 2008

PASCOTĂ din nou no.1 în Europa!

07 2008

Evaluări şi noutăţi în cadrul Grupului UCM Reşiţa
Pompierii UCM Reșița - No.1 în Caraș-Severin!

06 2008

UCM Reşiţa la FOREN 2008
Un semestru bun pentru UCM Reșița în 2008
Am fost, suntem si vom fi - la FOREN!

05 2008

UCM RESITA no. 1 in Challenge Cup!

10 2007

Retehnologizare la Hala Câlnicel

05 2007

Despre U.C.M. ENERGY cu Melania NICOLAESCU
Cupa CHALLENGE: UN VIS DEVENIT REALITATE
UCM Resita a câştigat Challenge Cup! Cea mai mare performanţă sportivă pe echipe din Banat! Handbalul reşiţean a mâncat elanul norvegian!
Handbalul e viata lui

04 2007

UCM Reșița a scăpat victoria printre degete
Ieri, în prima manșă a finalei Challenge Cup, UCM Reșița - Drammen 26-26
Echipa de Viteză în Coastă UCM Reșița pe locul I la Brașov în "Memorialul Ludovic Balint"
Ionel PASCOTĂ de la UCM Reșița, No.1 la Hungaroring
Resita, în finala!

03 2007

Artistul Reşiţei
Reşiţa fantastică!

02 2007

Raliul BANATULUI MONTAN - UCM Reşiţa
"Un nou început" ROBUS Reșița S.A. - cu pași repezi spre piața externă
UCM Trading îşi onorează promisiunile
Pascotă no. 1 la Pannonia Ring
Certificare Lloyd's la MIBAROM Reşiţa

12 2006

Porto Carras Grecia - Toamna elenă
Pascotă urcă în forţă panta abruptă a Campionatului European de Motociclism
Doar 1 punct a lipsit pentru fiesta totală
Alte 2 hidrogeneratoare au plecat spre Ambutirtha
Cupa Reşiţa
7 ani - MESAGERUL U.C.M. Reşiţa
Piloţii de la U.C.M. Reşiţa - cei mai buni vitezişti în coastă
Majorare capital social, 06.09.2006
RAPORT CURENT - Conform Regulamentului C.N.V.M. nr. 1/2006
Ionel PASCOTĂ, sportivul echipei MOTO RACING U.C.M. Reşiţa - drumul spre un nou titlu de campion balcanic

07 2006

35 ani - Porţile de fier
Visele pot deveni realitate
235 de ani U.C.M. Reşiţa! 2 iulie 2006 - o zi cu soarele în suflete

06 2006

ROBUS-ul a plecat spre TIBCO

05 2006

Auto week-end - etapele V-VI de viteză în coastă
Reprezentare U.C.M. Reşiţa la Budapesta
UCM Reşiţa a intrat în Europa

04 2006

Echipa UCM Resita Rally Team a debutat in Campionatul National de Raliuri

03 2006

Anunţ public

11 2005

U.C.M. Reşiţa - Numărul 1 în Campionatul de Viteză în Coastă

10 2005

Audit de expertizare
Autorizat ISCIR
Curs "Project Management Industrial"
U.C.M. Reşiţa pune punctul pe i: pentru început India şi Iran

05 2005

U.C.M. Reşiţa - rezultatele financiare ale anului 2004

03 2005

Reuşita Laboratorului Fizico - Chimic al U.C.M. Reşiţa
Farmacia MULTI-FARM
Centru de Supraveghere şi Diagnoză a Centralelor Hidroelectrice
Burse de studiu

02 2005

În 2005 ţintim sus
Curs de recalificare
Rezultatele începutului de an pentru UCM UNIVERSITATEA REŞIŢA

01 2005

Conferinţă de presă - 13 ianuarie 2005

12 2004

Primul panou artificial de escaladă al Reșiței

11 2004

Din respect pentru natură
De la fier vechi - la utilaje de ultimă generaţie

10 2004

Reconfirmarea certificărilor deținute de U.C.M. Reșița
U.C.M. Reșița - cea mai nouă membră a Camerei de Comerț Elveția - România
U.C.M. Reșița se implică
Contracte în derulare
Investiții în reparații și modernizări
Proiecte pentru 2005
Venitul mediu net al salariaților U.C.M. Reșita crește cu 31,9%

08 2004

Deși producția destinată exportului a crescut considerabil, U.C.M. Reșița înregistrează pierderi la finele primului semestru
Ecouri la o sărbătoare
U.C.M. Reșița și sportul
Produse noi
Un laborator de referință
Copii premiați de către U.C.M. Reșița
Bun venit!

06 2004

U.C.M. Reșița SA la FOREN 2004
Proiecte în derulare in cadrul Direcţiei Cercetare Proiectare
Motoare electrice sincrone de 420 kW
Nou motor Diesel 2500 CP
Doctorii au venit de la Timişoara!
Universitatea U.C.M. Reșița promovează în Liga Națională
Liste de echipamente si piese pe stoc

descarca brosura de prezentare

descarca fisele

Liste de referinta


image