| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Resita, în finala!


CHALLENGE CUP Elevii lui Omer Aihan s-au calificat în ultimul act dupa ce s-au impus dramatic în Polonia. Banatenii îsi vor disputa trofeul cu Drammen (Norvegia)

Bojan Butulija

"Mergem sa ne calificam!". Declaratia cu iz de complezenta data de resiteni la plecarea în Polonia s-a transformat într-un strigat de lupta.

Omer Aihan si elevii lui au crezut în sansa lor înca de la finele meciului tur, încheiat la egalitate, 32-32. "Poate ca este mai bine ca s-a terminat asa. Vom pleca din postura de outsideri si vom câstiga în Polonia", le-a transmis Omer tuturor celor care dadeau sentinte dupa prima mansa a semifinalei. Vorbele valorosului tehnician s-au adeverit. UCM Resita a facut un meci mare la Lubin si s-a calificat în finala Challenge Cup la prima sa participare în cupele europene.

Intâlnirea de ieri a fost dramatica. Banatenii s-au tinut scai de adversarii lor în prima parte, pastrând astfel tabela într-un echilibru aproape perfect. Din repriza a doua, raportul de forte s-a schimbat. Chiar daca aveau în fata campioana Poloniei, tara ce a cucerit anul acesta argintul la Mondialele de seniori, elevii lui Omer au dat dovada de sânge rece, daruire si ambitie. Jocul lor stralucitor le-a permis sa se distanteze: 21-20 si mai apoi 23-20, min. 35. Era prea devreme însa pentru a se considera câstigatori. Armonica scorului i-a tinut pe toti în tensiune, dar descatusarea în tabara românilor a venit cu cinci minute înainte de final, când au marcat golul cu numarul 33. Din acel moment, în care conduceau la doua lungimi, le era de ajuns si un egal pentru a ajunge în finala. Nu a fost însa cazul de remiza, pentru ca Resita a gasit resurse sa încheie tabela cu 37-36. Pentru al doilea an consecutiv, România are o finalista în competitia masculina a Challenge Cup, dupa ce Steaua MFA a cucerit trofeul în sezonul trecut. "Il vom câstiga si noi!", au decretat, la finele meciului de ieri, resitenii, în finala ei urmând sa întâlneasca pe Drammen (Norvegia).

Butulija a fost si de data aceasta numarul unu în atacul banatenilor, cu noua reusite. La zestrea de goluri a UCMR au mai contribuit Kovacevic 8, Irimescu 5, Tucanu 5, Pârvan 3, Vaidasigan 3. Intrat în repriza a doua, portarul Macri a pus si el umarul din greu la calificare, paradele sale facându-i pe polonezi sa se ia cu mâinile de cap.

"I-am spart" cu tactica

INTERVIU / Aihan Omer Antrenorul echipei UCM Resita si-a îndeplinit un vis, sa se califice într-o finala europeana.

La doar câteva minute dupa ce a reusit calificarea în finala, antrenorul Aihan Omer (foto, în centru) a stat de vorba cu ProSport.

Felicitari! Ati realizat o noua rasturnare de situatie marca "Aihan Omer". Cum a fost jocul?
Este de scris o carte. "I-am spart" cu tactica, cu smecherii, cu de toate. Baietii au facut un meci exceptional, astfel ca am reusit sa accedem în finala.

Dupa partida tur vi s-au dat foarte putine sanse de calificare. Ce le-ati spus baietilor înaintea meciului?
Avem sanse atât timp cât intram sapte la sapte pe teren. Chiar si daca am fi avut de recuperat zece goluri, tot am fi avut sanse. Daca nu credem, ce rost mai are sa ne prezentam la un joc? Cam asta le-am spus baietilor.

V-ati asteptat la început de drum în Challenge Cup sa ajungeti pâna în finala?
Am sperat ca putem evolua în ultimul act tot timpul. Cu acest gând, de altfel, am si plecat la drum.

Ati reusit sa înlaturati în cele din urma si bariera care v-a oprit mereu în semifinale, calificându-va în premiera într-o finala europeana.
Pentru mine este o mare performanta, poate printre cele mai deosebite. Imi doream foarte mult sa joc într-o finala europeana, iar acum am aceasta ocazie.

Cum sarbatoriti succesul din Polonia?
Acum stam si noi la masa bogatilor. Avem masa comuna cu polonezii si vom sta cu capul sus, ca dupa o victorie. Ei, ciocu' mai mic!

UCM Reşiţa va juca primul meci acasă în finală

Echipa UCM Reşiţa va juca primul meci pe teren propriu în finala Challenge Cup, cu formaţia norvegiană Drammen HK, s-a stabilit, marţi, la Viena, în urma tragerii la sorţi.

Partida tur va avea loc la 21 sau 22 aprilie, returul fiind programat o săptămână mai târziu în Norvegia.

Deţinătoarea trofeului este o altă echipă românească, Steaua Bucureşti.

Sursa: PROSPORT

Pentru a putea vizualiza unele din articolele aparute in presa referitor la accederea in ultimul act al Challenge CUP a echipei de handbal UCM Resita puteti apasa AICI

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte