| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Ieri, în prima manșă a finalei Challenge Cup, UCM Reșița - Drammen 26-26


Egal la Severin, victorie în Norvegia. Cupa la Reșița!

Se repetă oare istoria din semifinala cu polonezii de la Zaglebie Lubin? La fel ca în faza semifinalelor Challenge Cup la handbal masculin, UCM Reșița nu a reușit decât o remiză la Drobeta Turnu Severin și trebuie să-și adjudece trofeul în Norvegia. Dacă în semifinale, reșițenii au terminat la egalitate 32-32, cu liderul Poloniei, ieri, în primul act al finalei, elevii lui Aihan Omer au remizat în fața primei echipe a Norvegiei, 26-26, după ce la pauză au avut un gol mai mult decât adversarii, 13-12. Norvegienii pleacă cu un ușor avantaj în manșa secundă, după acest rezultat de egalitate, dar în niciun caz nu se poate spune că pentru UCMR totul este pierdut. Pentru că strategul Omer acum știe exact ce poate adversarul, care-i sunt punctele tari și care cele slabe, iar băieții săi sunt gata să dea totul pentru a aduce Cupa Challenge în orașul de pe Bârzava.

Severinul a îmbrăcat ieri haine de sărbătoare. Mai întâi, pentru că severinenii au sărbătorit ziua orașului și, în al doilea rând, pentru că UCMR reprezenta România într-o finală europeană. În fața a două mii de spectatori, care au umplut sala până la refuz cu mai bine de o oră înaintea startului partidei, alb-albaștrii au început timorat și au fost conduși, după cinci minute de joc, cu 0-2. Rohozneanu a dat semnalul revenirii, în minutul zece scorul fiind favorabil gazdelor, 4-2. Principalul marcator al reșițenilor, Bojan Butulija, a primit un marcaj special din partea defensivei norvegiene, dar Grozăvescu, titularizat surprinzător pe extrema stângă în locul internaționalului Ciubotariu, a adus-o pe Reșița pentru prima dată în avantaj de trei goluri la jumătatea primei reprize, 7-4. Cu cinci minute înainte de pauză, Pasic a mărit ecartul la patru lungimi, 12-8, dar antrenorul norvegian Ole Gustav Gjekstad s-a dovedit a fi foarte inspirat, a cerut time out și a oprit forcingul reșițean. Minutul de respiro le-a priit nordicilor, care au marcat până la pauză de patru ori, în timp ce reșițenii au făcut-o o singură dată, astfel că la cabine s-a intrat cu avantajul la limită al UCM Reșița.

Încă o dată timpul de odihnă le-a fost de bun augur norvegienilor, care au avut nevoie de doar cinci minute de la reluarea jocului pentru a intra pentru a doua oară în avantaj, 15-16. În partea secundă s-a jucat mai mult pe contre, ambele formații trecând pe rând în avantaj. Trei contraatacuri fulger fructificate de reșițeni au adus UCM Reșița la 18-16 (minutul 40), dar oaspeții au replicat cu aceeași monedă, trei goluri într-un interval de cinci minute aducându-i din nou la conducerea jocului, 18-19. Cei trei portari ai Reșiței, Cenușă, Ionescu și Macri, n-au prins ieri chiar cea mai bună formă și asta s-a văzut și în minutul 50, Strand marcând pentru Drammen, când aceasta se afla în inferioritate numerică după eliminarea lui Spanne pentru lovire cu cotul. Rohozneanu, unul din cei mai buni oameni de pe teren, a mai luat două acțiuni pe cont propriu, finalizate și pe tabela de marcaj, golurile lui Irimescu și Butulija aducându-i UCMR-ului un avans de trei goluri, 25-22, când mai erau cinci minute de joc. Tehnicianul lui Drammen a mai cerut o dată inspirat timp de odihnă, elevii săi reușind să dejoace apărarea avansată gândită de Omer. Cuciula a făcut exact ce nu trebuia în finalul jocului, a fost eliminat, și UCM Reșița a jucat ultimele două minute ale primei manșe a finalei Challenge Cup cu un om în minus. Oaspeții au profitat la maximum de acest avantaj și au marcat de trei ori fără a încasa vreun gol, reușind să plece neînvinși de la Severin.

Drammen, cu patru componenți ai naționalei Norvegiei în lot, n-a impresionat, doar portarul Olaussen, cu o evoluție de senzație, făcând ca Reșița să mai aștepte o săptămână până să intre în posesia trofeului. Ca și în semifinala cu polonezii, ucemeriștii au ratat destul de mult din situații de singur cu portarul, la care se adaugă și trei aruncări de la șapte metri nefructificate. Nu ne rămâne decât să sperăm că istoria se va repeta, toate ratările vor fi răzbunate, unul din portari va prinde o formă deosebită, cum a fost cazul lui Macri la Lubin, și UCM Reșița va aduce Cupa Challenge la Reșița.

Sursa: 24 de ORE

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte