| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

UCM Resita a câştigat Challenge Cup! Cea mai mare performanţă sportivă pe echipe din Banat! Handbalul reşiţean a mâncat elanul norvegian!


Senzaţional! Reşiţa, pe harta handbalului european! Handbaliştii de la UCM Reşiţa au realizat cea mai mare performanţă din istoria sporturilor de echipă din municipiul de pe Bârzava şi din întregul Banat. Mai mult decât atât, este primul trofeu pe care o echipă de club îl aduce României, după integrarea în Uniunea Europeană. După remiza, 26-26, din manşa întâi a finalei Challenge Cup, sâmbătă seara, în vacarmul din Drammenshalen, ucemeriştii au reuşit să scoată un rezultat de egalitate în faţa liderului neînvins al Norvegiei, 36-36 (14-17), şi, având avantajul numărului mai mare de goluri marcate în deplasare, au adus trofeul în România. Dacă în urmă cu un sezon Steaua Bucureşti câştiga Cupa Challenge după o pauză de 18 ani pentru handbalul masculin românesc, iată că, la prima sa apariţie în Europa, UCM Resita a făcut senzaţie şi a păstrat trofeul în România.

Dupa victorie

Totul a început în vara lui 2006, când echipa pregătită pe atunci de Petre Avramescu obţinea, în premieră, un loc pe tabloul Challenge Cup. Cum pretenţiile conducerii clubului reşiţean erau mult mai mari, la cârma echipei a fost adus antrenorul numărul 1 al României, Aihan Omer. Chiar şi după achiziţionarea câtorva jucători consacraţi, cum ar fi Adrian Tucanu sau Bojan Butulija, specialiştii nu vedeau formaţia reşiţeană trecând mai mult de două, maxim trei tururi în primul ei sezon pe plan european. Campionul Aihan Omer şi-a văzut însă de treabă şi de ţelul său, câştigarea primului trofeu european din cariera sa. Şi iată că a reuşit. Alături de cele zece trofee câştigate în ţară, Omer şi-a trecut în palmares a 11-a cupă în doar opt ani, dar, de data aceasta, una mult mai importantă, una europeană. Câştigarea Challenge Cup reprezintă şi pentru handbaliştii reşiţeni cea mai mare performanţă din cariera lor, niciunul dintre ei nemaiaflându-se în ipostaza de a ridica un trofeu european deasupra capului. Felicitări antrenorilor, jucătorilor şi întregului staff care a contribuit la obţinerea acestei performanţe, ce a adus bucurie enormă tuturor reşiţenilor.

O performanţă excepţională a UCM RESITA, care a plasat Reşiţa la cel mai înalt nivel în Europa. Dacă oţelul reşiţean a fost, cu ani în urmă, cel mai bun ambasador al urbei de la poalele Semenicului, în Europa şi în întreaga lume, în ziua de astăzi, cu siguranţă, acest rol este îndeplinit de echipa de handbal UCM. Şi asta i se datorează în mare măsură magicianului Aihan Omer, care a transformat peste noapte o echipă modestă într-o adevărată sperietoare pentru orice adversar. După superba victorie din Polonia şi obţinerea calificării în finală, ziarul 24 de Ore îi cerea imperativ lui Omer să aducă trofeul la Reşiţa. În schimb, noi ne obligam să cerem municipalităţii să-i acorde titlul de cetăţean de onoare al Reşiţei antrenorului Aihan Omer. "Turcul" a ţinut cont de îndemnul nostru şi a adus Cupa Challenge în oraşul de pe Bârzava. Nouă nu ne rămâne de făcut decât un singur lucru: domnule primar, domnilor consilieri, Aihan Omer - cetăţean de onoare al Reşiţei. Şi, de ce nu?, toţi componenţii echipei de handbal UCM Reşiţa.

Capcanele fiordurilor norvegiene

Multă lume a strâmbat din nas când s-au luat în discuţie şansele UCM RESITA de a câştiga cupa, după remiza de la Drobeta Turnu Severin. Delegaţia reşiţeană, formată din 50 de persoane, s-a urcat în autocarul care în dimineaţa zilei de vineri a plecat spre Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, în vederea decolării spre Oslo, cu un singur gând: să aducă Challenge Cup la Reşiţa.

Atmosfera destinsă în rândurile ucemeriştilor a fost întreţinută de Butulija şi Irimescu. Cei doi anunţau parcă marea sărbătoare de după încheierea partidei. După un zbor de trei ore, charterul, care avea la bord delegaţia reşiţeană, a aterizat pe micuţul aeroport din Oslo. Norvegienii au avut grijă încă de la sosirea reşiţenilor să le creeze acestora tot disconfortul pentru a pleca acasă cu mâna goală. Autocarul care trebuia să preia delegaţia reşiţeană s-a lăsat aşteptat mai bine de jumătate de oră. Un ceas mai târziu, ucemeriştii s-au cazat la cochetul hotel First, situat la cinci minute de Drammenshalen, locul marii bătălii. După o gustare uşoară, Aihan Omer şi Gligore Czari au condus, de la ora locală 19.15 (20.15 ora României), antrenamentul oficial. Aici, altă surpriză. Gazdele le-au pus la dispoziţie reşiţenilor doar un sfert din Drammenshalen, celelalte trei sferturi găzduind partide de handbal între copii. Gălăgia, dar şi multiplele marcaje de pe suprafaţa de joc au avut rolul de a face şi mai grea viaţa românilor. Aceştia şi-au văzut însă de treabă şi au promis că se vor răzbuna o zi mai târziu.

În dimineaţa meciului, după servirea micului dejun, handbaliştii reşiţeni s-au relaxat plimbându-se prin centrul Drammen-ului, unde s-au fotografiat şi au dat autografe localnicilor. Unii s-au încumetat să intre în câteva magazine, dar preţurile extrem de piperate i-au făcut să renunţe repede.

Liniştea din ziua jocului a luat sfârşit cu jumătate de oră înaintea primului fluier al brigăzii cipriote. Patru mii de vikingi au creat o atmosferă extraordinară, cum numai în ţările nordice se poate vedea. Copii, bunici, cu toţii purtând culorile echipei locale, au cântat şi aplaudat pe toată durata jocului, în multe momente având un rol important. De partea cealaltă, 25 de reşiţeni, printre care şi Adrian Chebuţiu, conduşi de liderul Luci Popa, au ţinut piept cu brio miilor de vikingi. Ultimele patru secunde ale jocului au adus un număr record de decibeli în Drammenshalen. Hagen a ratat însă ţinta. Norvegienii au fost reduşi la tăcere şi tot ce se aude e galeria română. Reşiţa, Reşiţa!, România!, sau Ole, Ole, mulţumim UCM RESITA!, răsună din sectorul rezervat reşiţenilor. După câteva momente de pauză, norvegienii, cu toţii în picioare, au început să aplaude învingătoarea, dând o frumoasă dovadă de fair-play.

Pe podeaua sălii, vikingii erau prăbuşiţi, în timp ce "Maximus" Butulija, alerga cu tricolorul deasupra capului. Cenuşă s-a repezit spre trofeu, amintind de gestul similar al lui Bărbulescu când Steaua a câştigat Cupa Campionilor la fotbal. Ceilalţi au încins repede hora fericirii. Omer a fost purtat pe braţe. Fiesta a continuat în vestiar şi apoi la banchetul oficial, unde norvegienii nu au mai avut tăria să fie prezenţi. Aici, Butulija, susţinut de compatriotul său Pasic şi de muntenegreanul Kovacevic, a susţinut un recital de muzică sârbească, foarte apreciat de colegii săi. Petrecerea a continuat puţin după miezul nopţii, la prima oră a dimineţii fiind prevăzută plecarea spre România. La intrarea în hotel, întreaga asistenţă a aplaudat formaţia reşiţeană, care a mai fost reţinută minute bune pentru poze şi autografe.

Cele 60 de minute care au zguduit Norvegia

Siguri de victoria favoriţilor, 4.000 de vikingi au umplut în numai cinci minute Drammenshalen şi au creat pe toată durata partidei o atmosferă incendiară. Micuţa, dar inimoasa galerie reşiţeană a reuşit însă să-şi facă simţită prezenţa la fiecare reuşită a ucemeriştilor şi chiar să domine fondul sonor în unele momente. Gazdele, care au organizat impecabil această finală, au încercat să-i initimideze pe băieţii lui Aihan Omer. Petardele şi artificiile au avut misiunea de a le face şi mai grea viaţa elevilor lui Omer şi Czari.

Popescu, accidentat grav

Încă înainte de startul întâlnirii, Aihan Omer, care a gândit un joc ultraofensiv, a primit o grea lovitură. Interul Vali Popescu a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, la piciorul drept. Într-o atmosferă specifică nordicilor, Drammen a condus cu 2-0, dar interii Butulija şi Tucanu au arătat că UCM RESITA a venit să ia cupa! Patru goluri consecutive ale gazdelor i-au clătinat puţin pe ucemerişti. Sesizând pericolul, Omer a cerut time-out la jumătatea reprizei, când norvegienii conduceau tot cu patru goluri. Pauza a fost de bun augur, pentru că s-au apropiat la doar o lungime, în minutul 20. Finalul a aparţinut însă gazdelor, acestea terminând prima parte cu scorul de 17-14.

Apărare avansată

În repriza secundă, Omer a gândit o apărare avansată, când 4+2, când 3+3 sau 3-2-1, ducându-i în pragul disperării pe norvegieni. Mişcarea tactică a tehnicianului reşiţean a început să dea imediat roade şi pe tabela de marcaj, ucemeriştii apropiindu-se la un singur gol după zece minute de la reluarea jocului. Mijlocul reprizei avea să o aducă pe UCM RESITA pentru prima dată în avantaj, Omer demonstrând încă o dată de ce este considerat numărul unu în România.

Zburătorul Butulija

Reşiţa a făcut o repriză secundă de excepţie, cu o risipă enormă de efort, dar a făcut şi spectacol. Cum elevii săi erau cu un om în minus, "Turcul" a mai inventat ceva: aeriană Butulija, şi 27-26 pentru gazde, iar antrenorul nervegian, Gustav Gjekstad, începea să regrete hora pe care nordicii au încins-o după egalul de la Severin. Doar un minut i-a mai trebuit lui Rohozneanu să înscrie de două ori şi să aducă Reşiţa aproape de fericire: 27-28. Din acel moment, defensiva noastră a devenit şi mai agresivă, ţinându-i la mare distanţă pe Hagen şi Solberg. Ratările numeroase din partida de la Severin au fost eliminate aproape total de băieţii lui Omer. Dovadă, cele cinci aruncări de la şapte metri, toate transformate de Pasic, în timp ce norvegienii au ratat două din cele şase acordate de arbitrii ciprioţi.

Final de infarct

Soarta învingătoarei s-a decis în ultimele secunde, cele două echipe trecând de la agonie la extaz. Când mai erau cinci minute de joc, tânăra noastră extremă Sebastian Pîrvan l-a învins pe cel mai bun portar din campionatul norvegian, reuşită prin care UCM RESITA s-a distanţat la două lungimi, 31-33, şi se părea că va sprinta în învingătoare. Hagen a tras însă echipa după el şi a readus mai întâi egalitatea, pentru ca, atunci când mai erau de jucat doar 66 de secunde, să arunce sala în aer, Drammen conducând cu 36-35.

Mişa a încheiat conturile

Omer a cerut încă o dată, la momentul oportun, timp de odihnă şi le-a recomandat elevilor săi să nu se grăbească, lovitura decisivă urmând s-o dea pivotul Irimescu. Mişa Rohozneanu n-a mai avut însă răbdare şi l-a învins pe Olaussen, egalând la 36. Reşiţenii au trebuit să reziste încă 50 de secunde asaltului final al norvegienilor, declanşat într-un infern de nedescris. Şi au dejucat orice intenţie a vikingilor spre poarta lui Cenuşă. Jocul s-a întrerupt însă când mai erau patru secunde, iar norvegienii aveau lovitură de la 9 m. Singura lor şansă, pasă şi aruncare decisivă. Hagen primeşte mingea, se înalţă, dar îi tremură braţul şi greşeşte de puţin ţinta. Mingea a lovit plasa laterală, pentru o clipă suporterii din Drammneshalen văzându-se învingători. Cenuşă a ridicat însă victorios pumnii în aer, declanşând hora victoriei pe pământ norvegian şi făcându-l pe "Maximus" Butuliga să exclame: Le-am mâncat vikingilor elanul!

Şi astfel s-a încheiat o pagină glorioasă din istoria handbalului reşiţean. Felicităm întreaga echipă şi tehnicienii, precum şi conducerea UCM RESITA.

Turul 3

HC Tbilisi - UCM Reşiţa
25-41 (11-20)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (4.11.2006)

Tbilisi: Andriadze; Seturidze - Porakishvili (5); Samarganishvili (5); Gaganidze (4); Osiqmashvili (4); Tsivtsivadze (4); Grishikasvili (1); Arabuli; Kiria; Kutateladze (2); Natroshvili.
UCM RESITA: Antonaru; Cenuşă - Irimescu (10); Hîrşoveanu (6); Butulija (5); Ciubotaru (4); Grozăvescu (3); Kovacevic (3); Rohozneanu (3); Tucanu (3); Pîrvan (2); Cuciula (1); Vaidasigan (1); Kotelyuk.

UCM Reşiţa - HC Tbilisi
44-30 (23-12)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (5.11.2006)

UCM RESITA: Antonaru; Ionescu - Tucanu (11); Irimescu (8); Butulija (4); Ciubotariu (4); Hîrşoveanu (4); Kovacevic (4); Pîrvan (4); Cuciula (2); Rohozneanu (2); Vaidasigan (1); Kotelyk; Macovei.
Tbilisi: Andriadze; Seturidze - Samarganishvili (9); Tsivtsivadze (7); Kiria (3); Gaganidze (2); Grishikasvili (2); Natroshvili (2); Porakishvili (1); Arabuli; Kutateladze (4); Osiqmashvili.

Optimi

UCM Reşiţa - RK Osijek Elektromodul
28-21 (11-8)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (2.12.2006)

UCM RESITA: Ionescu, Antonaru - Irimescu (8); Butulija (6); Pasic (4); Rohozneanu (4); Tucanu (3); Grozăvescu (2); Pîrvan (1); Ciubotariu; Cuciula; Kovacevic; Popescu; Vaidasigan.
RK Osijek: Peterko; Vujovic - Rudovic (10); Kuze (5); Pintar (2); Abramovic (1); Kasak (1); Pazin (1); Pongracic (1); Juric; Prskalo; Tomas; Veraja; Vranic.

RK Osijek Elektromodul - UCM Reşiţa 33-26 (16-13)
Osijek (Croaţia)
Spectatori: 1000 (9.12.2006)

Osijek: Dud, Vujovic - Pazin (9); Pongracic (6); Rudovic (6); Kuze (4); Abramovic (3); Kasak (2); Juric (1); Pintar (1); Veraja (1); Bicvic; Prskalo; Tomas.
UCM RESITA: Ionescu; Antonaru - Pasic (5); Tucanu (5); Hîrşoveanu (5); Butulija (3); Ciubotaru (3); Rohozneanu (2); Cuciula (1); Kovacevic (1); Pîrvan (1) Grozăvescu; Irimescu; Vaidasigan.

Sferturi

Kaustik Volgograd - UCM Reşiţa 30-24 (16-15)
Volgograd (Rusia)
Spectatori: 2800 (25.02.2007)

Kaustik: Sukosyan; Essaulenko - Fedisko (7); Markelov (4); Pronin (4); Verbine (4); Bourakine (3); Gorbunov (3); Guskov (3); Frolov (1); Kaftin (1); Akhremochkin; Erokhine; Yatsukov.
UCM RESITA: Ionescu; Antonaru - Butulija (7); Pasic (7); Irimescu (4); Tucanu (4); Vaidasigan (2); Ciubotariu; Cuciula; Grozăvescu; Kovacevic; Pîrvan; Popescu; Rohozneanu.

UCM Reşiţa - Kaustik Volgograd 33-23 (17-14)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (4.03.2007)

UCM RESITA: Ionescu; Antonaru; Cenuşă - Pasic (10); Butulija (8); Tucanu (5); Rohozneanu (4); Ciubotaru (3); Irimescu (3); Cuciula; Kovacevic; Pîrvan; Popescu; Vaidasigan.
Kaustik: Sukosyan, Essaulenko - Atman (6); Kaftin (5); Fedisko (4); Guskov (4); Bourakine (3); Verbine (1); Akhremochkin; Erokhine; Frolov; Gorbuno; Pronin; Yatsukov.

Semifinala

UCM Reşiţa - MKS Zaglebie Lubin 32-32 (18-17)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (25.03.2007)

UCM RESITA: Ionescu, Cenuşă - Butulija (8); Irimescu (6); Tucanu (5); Pîrvan (4); Rohozneanu (4); Vaidasigan (3); Ciubotariu (1); Cuciula (1); Grozăvescu; Kovacevic; Macovei; Popescu.
MKS: Ligarzewski, Swirkula - Kubisztal (12); Fabiszewski (5); Jaszka (5); Anuszewski (3); Jasinski (3); Obrusiewicz (2); Tomczak (2); Fabiszewski; Kozlowski; Orzlowski; Stankiewicz; Steczek.

MKS Zaglebie Lubin - UCM Reşiţa 36-37 (19-18)
Lubin (Polonia)
Spectatori: 700 (1.04.2007)

MKS: Ligarzewski; Malcher - Kubisztal (10); Kozlowski (6); Obrusiewicz (6); Niedospial (5); Jaszka (4); Stankiewicz (2); Fabiszewski (1); Jasinski (1); Tomczak (1); Anuszewski; Orzlowski; Steczek.
UCM RESITA: Ionescu; Cenuşă; Macri - Butulija (9); Kovacevic (8); Irimescu (6); Tucanu (5); Grozăvescu (3); Pîrvan (3); Vaidasigan (3); Ciubotariu; Cuciula; Popescu; Rohozneanu.

Finala

UCM Reşiţa - Drammen HK 26-26 (13-12)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (22.04.2007)

UCM RESITA: Ionescu; Cenuşă; Macri - Rohozneanu (8); Irimescu (5); Butulija (4); Pasic (4); Ciubotariu (2); Grozăvescu (2); Cuciula (1); Kovacevic; Pîrvan; Tucanu; Vaidasigan.
Drammen: Olaussen, Holm Kolstad - Hovind (6); Hansen (5); Hykkerud (4); Hagen (3); Spanne (3); Andersen (2); Solberg (2); Strand Svang (1); Osterhus; Oustorp; Overby Galleberg; Wahlund.

Drammen HK - UCM Reşiţa 36-36 (17-14)
Drammen (Norvegia)
Spectatori: 4000 (28.04.2007)

Drammen: Olaussen; Holm Kolstad - Hagen (10); Solberg (10); Hovind (7); Hykkerud (4); Spanne (3); Hansen (2); Andersen; Osterhus; Oustorp; Overby Galleberg; Strand Svang; Wahlund.
UCM RESITA: - Cenuşă, Antonaru - Butulija (10); Pasic (7); Tucanu (7); Irimescu (5); Rohozneanu (4); Grozăvescu (2); Pîrvan (1); Ciubotariu; Cuciula; Kovacevic; Popescu; Vaidasigan.

Primirea campionilor

Primirea ucemeriştilor în ţară a fost pe măsura performanţei obţinute în Norvegia. După coborârea din charterul care a adus Cupa Challenge în România, campionii Reşiţei au fost invitaţi în salonul VIP al Aeroportului Traian Vuia din Timişoara, unde au fost întâmpinaţi cu şampanie. Au fost prezenţi acolo şi colegii lor, campionii României la Viteză în Coastă, Lucien Hora şi Mircea Pădurean. Afară, o sută de suporteri veniţi special de la Reşiţa, au scandat pe rând numele eroilor de la Drammen. La ieşirea favoriţilor din aeroport, s-a declanşat o adevărată baie de şampanie. Suporterii, jucătorii şi întreaga conducere au băut şampanie din trofeul proaspăt cucerit, apoi s-a trecut la o altă şedinţă foto şi de autografe. După ce au scandat minute bune împreună, handbaliştii şi suporterii au luat drumul Reşiţei, unde alte mii de suporteri aşteptau să vadă pe viu Cupa Challenge şi să le mulţumească lui Omer şi băieţilor. La intrarea în oraş, autocarul a oprit în faţa reşiţenilor care i-au întâmpinat pe ucemerişti cu flori şi şampanie. Istoviţi din cauza drumului, dar mai ales din cauza marii bătălii de la Drammen, handbaliştii au făcut cu greu faţă cererilor de fotografii şi autografe. După mai bine de o jumătate de oră, autocarul deţinătoarei trofeului Challenge Cup a făcut turul Reşiţei, pentru ca toată lumea să îi poată saluta pe cei care au pus urbea de pe Bârzava pe cele mai înalte culmi ale handbalului european. În urma ucemeriştilor, în jur de o sută de maşini au făcut şi ele turul oraşului tur care, sperăm noi, va fi repetat şi în 17 mai, când se va disputa finala Cupei României.

Handbaliştii şi-au încheiat periplul la sediul clubului, unde au fost aşteptaţi de alte câteva zeci de suporteri. Aici, fotografii şi autografe, după care trofeul Challenge Cup a fost aşezat în vitrină. O vitrină care aşteaptă alte şi alte trofee.

Artizanii victoriei reşiţene

Preşedintelui director general al UCM RESITA, Adrian Chebuţiu, îi place foarte mult sintagma "no. 1". Tocmai din acest motiv, nu s-a gândit niciun moment la bani şi l-a adus la cârma echipei de handbal pe antrenorul numărul 1 din România, reputatul Aihan Omer. Automat, obiectivul echipei revenite pe prima scenă handbalistică a ţării abia în 2004, după o absenţă de mai bine de trei decenii, a fost acela ca, în cel mai scurt timp, să ajungă numărul 1. "Vrăjitorul" Aihan Omer, aşa cum este alintat tehnicianul de către boss-ul ucemerist, a depăşit orice aşteptări, reuşind să câştige încă din primul sezon un trofeu european: Cupa Challenge. Ar putea urma în scurt timp alte două performanţe importante. Mai întâi, UCM RESITA ar putea prinde podiumul Ligii Naţionale, iar la jumătatea lunii mai, alături de campioana HCM Constanţa, porneşte cu statutul de mare favorită la câştigarea Cupei României.

Stabilitatea la nivelul financiar, condiţiile optime marii performanţe, valoarea tehnicienilor şi jucătorilor, seriozitatea şi ambiţiile ucemeriştilor fac din UCM RESITA o adevărată forţă, atât pe plan intern, cât şi extern. Adrian Chebuţiu, extrem de fericit după senzaţionala seară trăită de handbalul reşiţean în Norvegia, ne-a asigurat că nu se va opri aici şi că pentru sezonul următor aspiraţiile vor fi mult mai mari. Aihan Omer spune că UCM RESITA este o adevărată familie, fiecare având un rol important în acest rezultat fabulos. "Pentru noi înseamnă foarte mult acest trofeu, noi fiind o echipă aflată la prima participare într-o cupă europeană. A fost o seară extraordinară, suntem foarte fericiţi că am reuşit acest rezultat. Am câştigat Cupa Challenge la norvegieni acasă. Am o echipă extraordinară, nişte băieţi super, care au jucat la sacrificiu. Am câştigat şi, normal, suntem foarte fericiţi. Băieţii au jucat extraordinar. Galeria a fost de asemenea extraordinară şi vreau să le mulţumesc celor din ţară care au crezit în noi. Îmi pare rău pentru cei care nu au crezut", ne spunea "Turcul" la câteva minute după primirea trofeului. Chebuţiu anticipa şi el imediat după încheierea partidei de la Drammen un parcurs de excepţie al alb-albaştrilor în următorii ani. Acesta a afirmat că în această vară, la echipă vor mai sosi câteva piese importante, care să întărească considerabil angrenajul lui Omer, astfel încât titlul să ajungă la poalele Semenicului. "UCM RESITA susţine performanţa şi sperăm că şi performanţa o va susţine pe UCM RESITA de acum încolo. Iată că într-o ţară în care sportul este o regulă de viaţă, astăzi, UCM RESITA a făcut regula în Sala Sporturilor din Drammen. Sunt extrem de fericit pentru că au fost mulţi oameni care au crezut în noi şi merită această seară din plin. Le mulţumesc băieţilor care au fost fantastici şi vrăjitorului Aihan Omer care a făcut posibil acest lucru. Este fantastic. Reşiţa să intre pe harta handbalului european în primul sezon în care participă în cupele europene", ne-a declarat Chebuţiu.

Ei sunt:

Cristian Ionescu, cel mai vechi component al echipei, a lipsit în partida de la Drammen. Paloma şi-a aşteptat colegii la aeroport şi spune că a fost mult mai greu acasă, în faţa televizorului.

Răzvan Cenuşă, portarul care s-a aflat între buturile reşiţene în acele ultime clipe, spune că a trăit cele mai importante secunde din viaţa sa.

Cristian Antonaru a avut momente foarte bune în repriza secundă a jocului din Norvegia.

Georgianos Macri este cunoscut ca fiind eroul din semifinala de la Lubin.

Bojan Butulija, marcatorul numărul unu al UCM RESITA şi responsabilul cu buna dispoziţie în tabăra reşiţeană, a fluturat tricolorul României în Drammenshalen.

Duşan Pasic, cu un corset care îi protejează umărul dizlocat cu Poli, este specialistul aruncărilor de la 7 metri.

Adrian Tucanu, cel mai experimentat ucemerist, a făcut un meci mare în Norvegia, în dauna celebrilor Hagen şi Soberg.

Gheorghe Irimescu, pitbullul lui Omer, a câştigat şi de această dată lupta pe semicerc.

Mihai Rohozneanu, creierul echipei, a zburdat şi la Drammen, marcând în cele două manşe de 12 ori.

Marius Grozăvescu a făcut un joc perfect în defensivă, dar şi-a adus aportul şi în atac, înscriind două goluri.

Sebastian Pîrvan, internaţional de tineret, l-a anihilat pe Hagen şi a alergat pe tot terenul.

Florin Ciubotariu, extrema stângă din angrenajul UCM RESITA dar şi la echipa naţională, a jucat constant bine în această campanie europeană.

Florin Cuciula a fost încă o dată excelent în faza defensivă. A reuşit numeroase intercepţii, punându-şi coechipierii pe contraatac.

Vladimir Kovacevic l-a suplinit fără greşeală pe Pasic când acesta a absentat motivat, fiind un specialist la punctul de la 7 metri.

Valentin Popescu a fost ghinionistul acestei finale. S-a accidentat grav la încâlzire, având nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Ilie Vaidasigan, omul care a trebuit să-l dubleze pe golgeterul Butulija, a impresionat prin angajament, dar şi prin detenta sa de invidiat.

Alin Macovei, cel mai tânăr component al lotului, nu a prins finala, dar colegii săi i-au promis că la anul va avea această ocazie.

Laurenţiu Hîrşoveanu, unul din cei mai promiţători interi ai campionatului, a ales din păcate în iarnă să abandoneze cariera de handbalist, stabilindu-se în Anglia.

Roman Kotelyuk, chiar dacă a jucat puţin sub culorile alb-albastre, a contribuit şi el la acest parcurs de excepţie.

Mihai Zsizsik, Mişi, cum îi spun băieţii, este cel care a îndepărtat durerea cu masajele sale.

Ioan Brizu, medicul echipei, a avut un rol important, infirmeria UCM RESITA fiind mai mult goală.

Gligore Czari, mâna dreaptă a lui Omer, a fost cel care a studiat adversarii şi le-a găsit punctele slabe.

Aihan Omer este principalul artizan al acestui mare succes.

Ion Zamfirescu, omul care se asigură că echipei nu-i lipseşte nimic, a mărturisit că a trăit alături de băieţi cele mai intense momente din viaţă.

SURSA: 24 de ORE

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte