| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Proiecte în derulare in cadrul Direcţiei Cercetare Proiectare


Direcția Cercetare Proiectare (D.C.P.) realizează concepția funcțională și constructivă a echipamentelor în domeniul hidroenergetic din portofoliul de produse ale U.C.M. Reșița. Structurată pe trei departamente (Departament cercetare, Departament proiectare mașini hidraulice și instalații auxiliare, Departament proiectare mașini electrice) și o secție (Secția de dezvoltare modele, prototipuri și microproducție), concentrează forțele creatoare a peste 160 de colaboratori. În ultimii ani, aici s-au derulat o serie de proiecte pe baza cărora s-au realizat lucrări de reabilitare și modernizare a echipamentelor livrate de U.C.M. Reșița în decursul anilor precum și hidroagregate destinate unor amenajări noi din țară ș străinătate.

Astfel, dintre proiectele de reabilitare și modernizare pot fi amintite cele aferente centralelor hidroelectrice Râureni, Zăvideni, Tismana (HA1), Turnu, Slatina, Subcetate, etc. Dintre proiectele dedicate centralelor hidroelectrice noi sunt de menționat echipamentele pentru C.H.E. Poiana Teiului (S.H. �Bistrița" Piatra Neamț) ș C.H.E. Cine (export Turcia), pentru C.H.E. Someshwara (India). Nu trebuie neglijate nici vanele livrate pentru export, produse după proiecte proprii: vanele fluture pentru Mercan (Turcia), Otaki (Japonia), Marsiangdi (Nepal), Dychow (Polonia), Bao Shan (Taiwan), vanele cu jet tubular și vanele plane sertar pentru Renun și Wonorejo (Indonezia), Bao Shan (Taiwan), Taham Dam (Iran), vanele conice pentru Taham Dam (Iran), vanele ochelari și vanele plane cu jet pentru Bao Shan (Taiwan). Concepția specialiștilor din D.C.P. a stat și la baza motoarelor electrice livrate pentru firma Thomassen (Olanda). Realizarea acestor proiecte cu un important aport în cifra de afaceri a companiei noastre a fost posibilă datorită aplicării de soluții constructive noi, moderne, optimizate încă din faza de concepție atât din punct de vedere al parametrilor funcționali cât și al soluțiilor constructive. Este destul de dificil să cuprindem toate aceste produse și servicii noi în spațiul redacțional rezervat D.C.P., dar vom prezenta o scurtă trecere în revistă a celor mai semnificative, fără a avea pretenția de a epuiza subiectul. În Departamentul proiectare mașini hidraulice se pot enumera:

În Departamentul cercetare s-au finalizat sau sunt în curs de finalizare:

Soluțiile și tehnologiile noi aplicate în modernizarea și creșterea performanțelor hidroagregatelor au constituit tema mesei rotunde organizate de U.C.M. Reșița în cadrul Conferinței FOREN 2004 care s-a desfășurat la Neptun în perioada 13-18.06.2004. S-au prezentat beneficiarilor și colaboratorilor companiei succint realizările cele mai noi în domeniu pe baza unor lucrări realizate de specialiștii D.C.P. Activitatea de perspectivă a D.C.P. va cuprinde:

În afara acestor proiecte complexe, specialiștii D.C.P. iau parte la proiectele în curs de implementare în cadrul U.C.M. Reșița (realizarea regulamentului de organizare și funcționare, formarea profesională, reabilitarea spațiilor și utilajelor, etc.). Se subliniază faptul că o parte din cadrele noastre cele mai bine pregătite sunt formatori atât în cadrul cursului de inițiere pentru utilizare PC cât și în cadrul cursului de inițiere în utilizarea programelor de proiectare asistată.

Sperăm că programul amplu de investiții în curs de derulare în cadrul companiei nu va ocoli nici D.C.P., printre investițiile prioritare numărându-se pentru acest an:


Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte