| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Curs "Project Management Industrial"


Aşa cum ştim cu toţii, începând din anul 2004 compania noastră a început un proces de modernizare organizaţională şi tehnologică. În această fază de modernizare au apărut şi posturi noi în organigrama companiei noastre. Unul dintre aceste posturi este şi cel de Manager contracte, un post complex, Managerul de contracte fiind persoana căreia i se încredinţează autoritatea pentru managementul unui proiect.

Pentru eficientizarea activităţii din cadrul Departamentului Manageri Contracte, colegii noştri, Managerii de contracte şi de la Direcţia Implementare, au urmat un curs de "Project Management Industrial" în perioada Decembrie 2004 - Iulie 2005.

Acest curs a fost susţinut de specialişti ai unei prestigioase firme de consultanţă din Bucureşti şi a cuprins o parte de pregătire şi mai multe sesiuni de consiliere.

În colaborare cu firma ENSIGHT Consulting Bucureşti, la acest curs a fost prezenta şi Clotilde ARMAND, inginer de profesie, membră a echipei Gaz de France de câteva luni.

Clotilde ARMAND este absolventă Şcolii Centrale Paris, Master of Science -Massachusetts Institute of Technology, având o bogată experienţă profesională în activitatea de consultanţă pentru companii multinaţionale, consultanţă ce se referă la strategie, ameliorarea proceselor, implementarea sistemelor informatice integrate şi managementul marilor proiecte industriale (exemplu Airbus380).

Sesiunile de consultare au avut ca obiectiv sedimentarea aspectelor acumulate în partea de pregătire a cursului şi de a găsi modalităţi de rezolvare pentru problemele întâlnite de Managerii de contracte în activitatea lor zilnică.

Astfel că, temele ce au fost atinse şi integrate în cadrul acestor sesiuni au avut în vedere implementarea unui sistem de urmărire a proiectelor (dashboard-tablou de bord),definirea şi/sau actualizarea procedurilor care reglementează fluxurile din Departamentul Manageri Contracte, planificare, urmărirea execuţiei contractului, feedback - răspuns şi raportare, alcătuirea echipei ce urmează a se ocupa de proiect.

De asemenea, au fost stabilite anumite documente operaţionale de lucru cum ar fi:structura dosarului de proiect, "contract" intern intre departamente, modul de redactare a unei minute, dar şi raportul reuniunii de lucru.

Tot in cadrul sesiunilor de consultare au fost făcute prezentări pentru însuşirea şi dezvoltarea abilităţilor primare şi anume:administrarea şi eficientizarea timpului, răspunsul echipei, "conducătorul" echipei şi abilităţi de prezentare.

Consultanţi ENSIGHT au încercat sa rezolve aspecte operaţionale concrete, dându-le managerilor sfaturi practice, exemple din industrie, menite să schimbe modul de percepţie şi atitudinea.

Participarea activă remarcată atât în partea de pregătire, cât şi în sesiunile de consultare ale acestui curs au demonstrat interesul participanţilor la discuţiile purtate şi nu în ultimul rând faptul că acest curs a fost binevenit pentru activitatea complexă pe care Managerii de Contracte o desfăşoară.

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte