| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Retehnologizare la Hala Câlnicel


ucmr.ro - Domnule Director Mircea BOLOVEDEA, vorbeam într-un număr anterior al publicatiei MESAGERUL despre un intens proces de retehnologizare ce se va desfășura la hala Câlnicel a UCM Reșița . Ce s-a petrecut de la ultima noastră discuție?

Mircea BOLOVEDEA - Director Tehnic UCM Reșița - Cabina de sablare despre care vă spuneam atunci a fost dată în exploatare. O veste îmbucurătoare dat fiind că vorbim de o cabină modernă ce dispune de un sistem de recuperare și transport cu un melc al alicelor de la locul sablării în buncăr. Instalația este dotată cu două sableze portabile, filtre pentru evacuarea prafului din incintă fiind colectat într-un buncăr exterior. De asemenea mai există un separator centrifugal pentru selectarea alicelor sparte de cele rămase întregi, în urma procesului. Cabina are o lungime de 14 metri, o lățime de 7 metri și 6 metri înălțime, a fost reabilitată complet, cauciucată pe interior, fiindu-i instalată și o instalație de iluminare.

ucmr.ro - Pe lângă utilajele din cabina pe care ne-ați descris-o, angajații au nevoie probabil de echipament și accesorii de protecție specifice sablării moderne?

M.B. - Desigur, oamenii dispun de echipament de lucru modern, cască, jachetă de bumbac și măști cu filtre de praf. De asemenea la cabina de vopsire se continuă lucrările cu firma care a livrat utilajele și sperăm că din luna octombrie 2007 să fie dată în folosință.

ucmr.ro - În concluzie, ce semnifică pentru UCM Reșița achiziționarea acestor utilaje?

M.B. - Aceste două utilaje de pe platforma Câlnicel ajută la creșterea productivității cu peste 25% în sectoarele în care sunt amplasate prin îmbunătățirea substanțială a procesului tehnic și al reducerii timpului de execuție.

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte