| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior


Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și Andritz VA Tech Hydro au inaugurat în anul 2006 procesul de modernizare a hidroagregatelor de pe Oltul Inferior, execuția componentelor de turbine revenind companiei UCM Reșița.

Contractul cuprinde realizarea a 20 de hidroagregate bulb reversibile - unicat în România, având puterea de 14 MW, conform tehnologiei de vârf in domeniu, inclusiv toate instalațiile auxiliare ale acestora, sisteme noi, moderne, de comandă locală și de la distanță și retehnologizarea echipamentelor hidromecanice aferente, în fiecare din cele cinci centrale hidroelectrice de pe Oltul Inferior - aval de Slatina. Centralele de pe Oltul inferior sunt: Ipotești, Drăgănești, Frunzaru, Rusănești, Izbiceni, fiecare cu 4 unități alocate.

Până în acest moment UCM Reșița a executat și a livrat componentele aferente centralelor Ipotești, Drăgănesti și Frunzaru, aflându-se în lucru cele pentru Rusănești și Izbiceni. Contractul are ca termen de finalizare  anul 2012 și se desfășoară în prezența permanentă a unui supervizor al firmei Voith, în persoana Domnului Arno Koepf.

Până în prezent, calitatea produselor executate de UCM Reșița a fost corespunzătoare, nefiind primite reclamații de pe șantier.

Demn de remarcat este sprijinul pe care clientul austriac Voith Hydro l-a acordat recent societății reșițene, aflată în momente dificile financiare, atunci când a asigurat din propriul buget materialele de sudură pentru lucrările de reabilitare de pe Oltul inferior, urmând ca întreaga contravaloare a acestora să fie scazută, etapizat, de pe facturi ulterioare de compania noastră.

Retehnologizarea amenajărilor hidroenergetice de pe râul Olt, pe sectorul Slatina-Dunăre, respectiv a celor cinci centrale electrice amintite - CHE Ipotesti, CHE Drăgănești, CHE Frunzaru, CHE Rusănești si CHE Izbiceni - a fost stabilită prin „Strategia națională de dezvoltare energetică a României pe termen mediu 2001-2004“, aprobată prin HG 647/2001.

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte