| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Artistul Reşiţei


Bojan Butulija este omul-spectacol la semifinalista Challenge Cup. Sârbul de 27 de ani a renăscut la UCM Reşiţa, unde joacă şi cântă cu aceeaşi patima.

Bojan Butulija

UCM Reşiţa este surpriza sezonului handbalistic. Bojan Butulija este surpriza Reşiţei. Un jucător reinventat de antrenorul Omer Aihan, care a contribuit decisiv la calificarea bănăţenilor în semifinalele Challenge Cup.

Bojan a venit în România în urma cu doi ani, la HCM Constanţa. A fost accidentat o buna perioadă din sezonul trecut si nu a putut arăta prea multe. "Când s-a terminat anul, cei de la Constanţa mi-au propus prelungirea contractului, dar la o sumă pe jumătate din cât primisem până atunci. Le-a fost teamă ca voi avea din nou probleme medicale şi nu au vrut să rişte. Am refuzat şi am plecat la Reşiţa, decizia fiindu-mi întărită şi de venirea antrenorului Aihan Omer la această echipă", povesteşte jucătorul. Crescut şi format la puternica şcoală ex-iugoslava, el a mai evoluat trei ani în Austria, la Viena, şi încă trei în Serbia, la Metaloplastika şi Partizan Belgrad.

La UCM Reşiţa, toate i-au mers din plin interului stânga. Este golgheterul echipei, cu 94 de reuşite, joaca pentru echipa şi echipa pentru el. "Cred că succesul nostru este dat şi de atmosfera din vestiar. Este excelentă. Nu există încrâncenare, nu exista reproşuri. Suntem puternici prin noi înşine", a continuat Bojan. El şi-ar dori sa ajungă cândva într-un campionat mai tare, dar deocamdată este sigur de un singur lucru: mai este sub contract cu UCM Reşiţa încă un sezon în afara de acesta.

Pe cât este de serios în timpul jocurilor, pe atât este de exuberant atunci când este vorba despre petreceri. Îndrăgostit de manele, Butulija nu se sfieşte să pună mâna pe microfon şi să cânte în limba româna, pe care a învăţat-o la perfecţie. "Jocul e joc, distracţia e distracţie. Important este să nu le încurci. Nu e nimic rău să dansezi şi să cânţi", afirma sârbul care va împlini 28 de ani în iulie. Posesor al unui zâmbet de "24 de karate", Butulija are mare trecere în rândul sexului frumos. Are însă o prietenă stabilă, care îl vizitează destul de des, ea locuind în Constanţa.

Polonezii la rând

În penultimul act, UCM Reşiţa o va întâlni pe Zaglebie Lubin. Bănăţenii şi-ar fi dorit ca în semifinale să-i întâlnească pe ruşii de la Celiabinsk. Sorţii au vrut însă altceva. Elevii lui Omer Aihan (foto) vor da piept cu liderul campionatului polonez, Zaglebie Lubin, într-o dubla manşă programată a avea loc pe 24/25 martie, la Drobeta Turnu Severin, şi, respectiv, pe 31 martie/1 aprilie la Lubin. "N-am prea avut noroc la tragerea la sorţi. Pe lângă faptul că întâlnim un adversar tare, mai şi disputăm primul meci acasă. Noi ne vom juca şansa până la capăt, aşa cum s-a întâmplat şi cu ruşii de la Volgograd", a declarat Omer Aihan. Handbalul polonez a crescut foarte mult, drept dovada ca echipa naţională masculina a plavilor a jucat finala Campionatului Mondial din acest an, unde a fost învinsă de Germania. Totuşi, în echipa reprezentativă nu şi-a găsit loc niciun jucător de la Zaglebie. În sferturile de finală, Lubin a trecut printr-o dublă victorie de bosniacii de la Zivinice (36-29 şi 34-33). "Dacă vrem sa câştigăm trofeul, atunci trebuie să trecem de polonezi", a declarat şi interul Bojan Butulija.

Sursa ProSport

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte