| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

Proiecte pentru 2005


În cursul lunii octombrie o serie de proiecte inițiate în lunile trecute se vor concretiza prin contracte, conturând astfel producția societății pentru anul 2005.

Proiectul Strejești vizează executarea unor lucrări de modernizare și reparații la hidroagregatul CHE Strejești nr. 1. Lucrările presupun demontarea grupului, reabilitarea componentelor sau înlocuirea lor (se va înlocui statorul). Contractul va fi semnat în prima săptămână a lunii octombrie, iar derularea proiectului se va întinde pe o perioadă de aproximativ 13 luni, din care două luni sunt destinate proiectării. Pentru același beneficiar, Sucursala Hidroelectrica Slatina, U.C.M. Reșița execută în prezent o lucrare similară destinată hidroagregatului CHE Strejești nr. 2, ce va fi finalizată la sfârșitul acestui an.

image

Contractul aferent proiectului Tismana va fi semnat în prima decadă a lunii octombrie 2004. Acest proiect urmărește reabilitarea și reproiectarea hidroagregatului Tismana nr. 2, ajungându-se ca în final acesta să genereze puterea nominală. Vor fi reabilitate, printre altele, generatorul, turbina, vana și instalațiile. Proiectul are un termen de realizare de 15 luni. Și în acest caz beneficiarul, Sucursala Hidroenergetica Tg. Jiu, este un mai vechi client al societății noastre. Hidroagregatul Tismana 1 a fost reabilitat tot de U.C.M. Reșița, punerea mașinii în operare comercială având loc în 2003.

Un alt contract ce va fi semnat în prima decadă a lunii octombrie, vizează furnizarea a două hidroagregate, unul pentru Băbeni, iar celalalt pentru Rm. Vâlcea, iar beneficiarul său este Sucursala Hidroenergetica Rm. Vâlcea.

Poate cel mai important proiect desfășurat în acest moment este Bumbești - Livezeni. Importanța sa nu constă numai în valoarea mare a contractului, ci și în faptul că reprezintă prima investiție în industria hidroenergetică românească, după 1989. Proiectul are o perioadă de derulare de 3 ani și vizează amenajarea pe Jiu a 6 hidroagregate - 3 la Bumbești, 3 la Dumitra și un microhidroagregat la Livezeni.

Pentru creșterea exportului, au fost inițiate o serie de demersuri ce au ca scop pătrunderea U.C.M. Reșița pe piața hidroenergetică iraniană. În data de 11 septembrie 2004, reprezentanții U.C.M. Reșița au efectuat vizite la două companii iraniene ce activează în acest domeniu, Azarab Iran si Farab Iran. Discuțiile, purtate atat pe teme tehnice, cat si comerciale, au vizat ca obiective centralele hidroenergetice Piran, Dez si Seymareh.

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte