| Prima pagină | mail Webmaster | Hartă site | Stocuri | EnglishContact
UCM Resita

U.C.M. Reşiţa pune punctul pe i: pentru început India şi Iran


După ce în septembrie 2004, U.C.M. Reşiţa a depus o ofertă de proiecte şi a purtat discuţii cu o seamă de firme de construcţii hidroenergetice din Iran.

Execuţie şi montaj de vane - U.C.M Reşiţa, prima opţiune pentru piaţa hidroenergetică din Iran

După ce în septembrie 2004, U.C.M. Reşiţa a depus o ofertă de proiecte şi a purtat discuţii cu o seamă de firme de construcţii hidroenergetice din Iran, anul acesta în data de 10 Septembrie la Teheran, a fost încheiat un contract de o valoare ridicată cu una din cele mai prestigioase companii de acest gen, este vorba de FARAB. Programate a fi executate pe o perioadă de 3 ani, lucrările vor consta în proiectarea, execuţia şi montajul de către U.C.M.Reşiţa a 3 vane fluture, cu un diametru de 4900 mm.,. Referindu-se la contractul privind echiparea hidrocentralei SEYMALEH HYDRO ELECTRIC POWER PLANT, Dan PETRESCU- la aceea ora Director Comercial al companiei noastre- afirma că "piaţa iraniană hidroenergetică se află în plin avânt şi în ciuda implicării în acest segment a unor firme vest-europene, FARAB a dorit conlucrarea cu societatea noastră din perspectiva seriozităţii, promptitudinii şi a calităţii. Însă acestea vor trebui încă odată probate în ceea ce numesc contractul test pe care l-am semnat.", a adăugat PETRESCU. Echipa care s-a deplasat la Teheran pentru perfectarea acordului a fost formată din Melania NICOLAESCU Dan Petrescu, Ileana BORCHESCU şi Patrick SALATHE.

Someshwara - teoria transpusă în practică

O echipă de specialişti a UCM Reşiţa formată din Simion Jiva, Gheorghe Negomireanu şi George Tănasă a reuşit în premieră punerea în funcţiune în India, a 3 hidroagregate de 8 kw capacitate fiecare. Noua hidrocentrală de la Someshwara a fost asamblată în întregime cu piese fabricate de Uzina reşiţeană pe parcursul a 6 luni în care cei trei ingineri au realizat montajul în paralel cu muncitorii indieni. Începute la 15 Decembrie 2004, lucrările au fost finalizate anul acesta pe data de 18 iulie cu o pauză necesară de o lună, echipa UCM Reşiţa primind aprecieri din partea beneficiarului indian Boving Fourres LTD ca urmarea timpului record şi a calităţii execuţiei.

Despre acest proiect al UCM Reşiţa, şeful de echipă şi responsabilul montajului extern, inginerul Jiva Simion a afirmat că la mii de kilometri de casă, spiritul de echipă a învins problemele şi orgoliile personale, iar reuşita de la Someshwara o doreşte depăşită şi de alţi colegi pe viitor. În India s-a aflat pentru o scurtă perioadă pe parcursul desfăşurării lucrărilor şi preşedintele-director general al UCM Reşiţa Adrian Chebuţiu, cel care a ţinut să vadă la faţa locului stadiul montajului şi s-a îngrijit de condiţiile noastre, a mai precizat Jiva Simion. În continuare contractele cu partenerii din India vor reprezenta priorităţi pentru UCM Reşiţa, în condiţiile unei pieţe de produse hidroenergetice aflată în plină dezvoltare.

Font normal Font mărit Print version ---------------------


ultimilr stiri


nou Compania UCM Reșița și-a restrâns pierderile cu 18%

Compania UCM Reșița, specializată în producția de motoare și turbine, ...

nou Locul I pentru UCM Reșița la concursul „Eco-Eficiență“

În perioada august 2010 - iulie 2011, colegii noștri Ciprian ...

nou UCM Reșița luminează tărâmul african kenyan

În premieră în Africa, specialiștii UCM Reșița au pus ...

nou UCM Reșița execută componente pentru turbinele hidrocentralelor de pe Oltul inferior

Hidroelectrica și consortiul german compus din firmele Voith Hydro și ...

nou UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING, prezențele românești ale târgului HYDRO 2010 de la Lisabona

UCM Reșița și HYDRO ENGINEERING au participat în ...


Masini unelte