Adunarea Generală a Acționarilor de la UCM Reșița a aprobat plafonul de 100 milioane de EURO pentru majorarea capitalului social al companiei, compania confruntându-se în continuare cu probleme de lichidități.
Începând cu data de 6 mai 2010, procesul de subscriere de acțiuni concentrează trei etape tehnice ce se vor întinde pe o perioadă de 90 de zile, după care se va cunoaște noua structură a acționariatului.
Majorarea capitalului social al UCM Reșița S.A. cu o sută de milioane de euro ar însemna intrarea companiei într-o altă dimensiune și ar soluționa problemele pe termen lung.
Între viitorii acționari ar fi de dorit să se regăsească și Hidroelectrica S.A.
"Printre viitorii acționari ar fi de dorit să se regăsească și Hidroelectrica S.A.", a afirmat Președintele UCM group, Adrian CHEBUȚIU. "De altfel, între cele două societăți este o relație bijectivă, iar din punct de vedere strategic, atunci când un client deține 80% din cifra de afaceri, acesta poate fi considerat acționarul societății cu care lucrează", consideră acesta.
"UCM Reșița a fost construită pentru a participa, la rândul ei, la construcția sistemului hidroenergetic național, iar în contextul în care 72% din puterea instalată în centralele hidroelectrice din România sunt de fabricație UCM Reșița, este imperios necesar ca parteneriatul dintre cele două companii să depășească dimensiunea unei relații contractuale de tip comercial", a declarat Președintele C.A. al UCM Reșița.
Acesta a reiterat afirmația potrivit căreia nu este îngrijorat în ipoteza în care Hidroelectrica S.A. ar cumpăra acțiuni în următoarele trei luni: "Nu am o teamă în preluarea unei cote din acțiunile UCM Reșița S.A. de către statul român".
Restrângerea activității UCM Reșița pe platforma ABC și concentrarea activității pe platforma Câlnicel
Concentrarea capacităților de producție și modernizarea utilizajelor reprezintă pasul necesar pentru continuarea existenței societății.
Soluția propusă de managementul companiei pentru eficientizarea activității este concentrarea producției pe Platforma Câlnicel, unde ar urma să fie construite încă două hale noi, concomitent cu modernizarea utilajelor și mașinilor unelte existente și achizitionarea unor noi mijloace de producție.
O parte din halele vechi de pe platforma ABC ar urma să fie demolate, iar terenul reintrodus în viața socială a orașului.
Stingerea datoriilor istorice
UCM Reșița S.A. va ceda două din obiectivele cu caracter social pe care le deține, Casa de Cultură "Corneliu Diaconovici", respectiv Grădinița PP 7, în contrapartida datoriilor istorice pe care societatea le-a preluat la momentul privatizării. Obiectivele vor fi evaluate de către experți ai Ministerului de Finanțe.
UCM Reșița S.A. speră ca până la sfârșitul lunii iunie dosarul privind cedarea celor două edificii socio-culturale să primească o rezoluție favorabilă.