Tipćreŗte

sport UCM Resita a cāştigat Challenge Cup! Cea mai mare performanţă sportivă pe echipe din Banat! Handbalul reşiţean a māncat elanul norvegian!


Senzaţional! Reşiţa, pe harta handbalului european! Handbaliştii de la UCM Reşiţa au realizat cea mai mare performanţă din istoria sporturilor de echipă din municipiul de pe Bārzava şi din īntregul Banat. Mai mult decāt atāt, este primul trofeu pe care o echipă de club īl aduce Romāniei, după integrarea īn Uniunea Europeană. După remiza, 26-26, din manşa īntāi a finalei Challenge Cup, sāmbătă seara, īn vacarmul din Drammenshalen, ucemeriştii au reuşit să scoată un rezultat de egalitate īn faţa liderului neīnvins al Norvegiei, 36-36 (14-17), şi, avānd avantajul numărului mai mare de goluri marcate īn deplasare, au adus trofeul īn Romānia. Dacă īn urmă cu un sezon Steaua Bucureşti cāştiga Cupa Challenge după o pauză de 18 ani pentru handbalul masculin romānesc, iată că, la prima sa apariţie īn Europa, UCM Resita a făcut senzaţie şi a păstrat trofeul īn Romānia.

Dupa victorie

Totul a īnceput īn vara lui 2006, cānd echipa pregătită pe atunci de Petre Avramescu obţinea, īn premieră, un loc pe tabloul Challenge Cup. Cum pretenţiile conducerii clubului reşiţean erau mult mai mari, la cārma echipei a fost adus antrenorul numărul 1 al Romāniei, Aihan Omer. Chiar şi după achiziţionarea cātorva jucători consacraţi, cum ar fi Adrian Tucanu sau Bojan Butulija, specialiştii nu vedeau formaţia reşiţeană trecānd mai mult de două, maxim trei tururi īn primul ei sezon pe plan european. Campionul Aihan Omer şi-a văzut īnsă de treabă şi de ţelul său, cāştigarea primului trofeu european din cariera sa. Şi iată că a reuşit. Alături de cele zece trofee cāştigate īn ţară, Omer şi-a trecut īn palmares a 11-a cupă īn doar opt ani, dar, de data aceasta, una mult mai importantă, una europeană. Cāştigarea Challenge Cup reprezintă şi pentru handbaliştii reşiţeni cea mai mare performanţă din cariera lor, niciunul dintre ei nemaiaflāndu-se īn ipostaza de a ridica un trofeu european deasupra capului. Felicitări antrenorilor, jucătorilor şi īntregului staff care a contribuit la obţinerea acestei performanţe, ce a adus bucurie enormă tuturor reşiţenilor.

O performanţă excepţională a UCM RESITA, care a plasat Reşiţa la cel mai īnalt nivel īn Europa. Dacă oţelul reşiţean a fost, cu ani īn urmă, cel mai bun ambasador al urbei de la poalele Semenicului, īn Europa şi īn īntreaga lume, īn ziua de astăzi, cu siguranţă, acest rol este īndeplinit de echipa de handbal UCM. Şi asta i se datorează īn mare măsură magicianului Aihan Omer, care a transformat peste noapte o echipă modestă īntr-o adevărată sperietoare pentru orice adversar. După superba victorie din Polonia şi obţinerea calificării īn finală, ziarul 24 de Ore īi cerea imperativ lui Omer să aducă trofeul la Reşiţa. Īn schimb, noi ne obligam să cerem municipalităţii să-i acorde titlul de cetăţean de onoare al Reşiţei antrenorului Aihan Omer. "Turcul" a ţinut cont de īndemnul nostru şi a adus Cupa Challenge īn oraşul de pe Bārzava. Nouă nu ne rămāne de făcut decāt un singur lucru: domnule primar, domnilor consilieri, Aihan Omer - cetăţean de onoare al Reşiţei. Şi, de ce nu?, toţi componenţii echipei de handbal UCM Reşiţa.

Capcanele fiordurilor norvegiene

Multă lume a strāmbat din nas cānd s-au luat īn discuţie şansele UCM RESITA de a cāştiga cupa, după remiza de la Drobeta Turnu Severin. Delegaţia reşiţeană, formată din 50 de persoane, s-a urcat īn autocarul care īn dimineaţa zilei de vineri a plecat spre Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, īn vederea decolării spre Oslo, cu un singur gānd: să aducă Challenge Cup la Reşiţa.

Atmosfera destinsă īn rāndurile ucemeriştilor a fost īntreţinută de Butulija şi Irimescu. Cei doi anunţau parcă marea sărbătoare de după īncheierea partidei. După un zbor de trei ore, charterul, care avea la bord delegaţia reşiţeană, a aterizat pe micuţul aeroport din Oslo. Norvegienii au avut grijă īncă de la sosirea reşiţenilor să le creeze acestora tot disconfortul pentru a pleca acasă cu māna goală. Autocarul care trebuia să preia delegaţia reşiţeană s-a lăsat aşteptat mai bine de jumătate de oră. Un ceas mai tārziu, ucemeriştii s-au cazat la cochetul hotel First, situat la cinci minute de Drammenshalen, locul marii bătălii. După o gustare uşoară, Aihan Omer şi Gligore Czari au condus, de la ora locală 19.15 (20.15 ora Romāniei), antrenamentul oficial. Aici, altă surpriză. Gazdele le-au pus la dispoziţie reşiţenilor doar un sfert din Drammenshalen, celelalte trei sferturi găzduind partide de handbal īntre copii. Gălăgia, dar şi multiplele marcaje de pe suprafaţa de joc au avut rolul de a face şi mai grea viaţa romānilor. Aceştia şi-au văzut īnsă de treabă şi au promis că se vor răzbuna o zi mai tārziu.

Īn dimineaţa meciului, după servirea micului dejun, handbaliştii reşiţeni s-au relaxat plimbāndu-se prin centrul Drammen-ului, unde s-au fotografiat şi au dat autografe localnicilor. Unii s-au īncumetat să intre īn cāteva magazine, dar preţurile extrem de piperate i-au făcut să renunţe repede.

Liniştea din ziua jocului a luat sfārşit cu jumătate de oră īnaintea primului fluier al brigăzii cipriote. Patru mii de vikingi au creat o atmosferă extraordinară, cum numai īn ţările nordice se poate vedea. Copii, bunici, cu toţii purtānd culorile echipei locale, au cāntat şi aplaudat pe toată durata jocului, īn multe momente avānd un rol important. De partea cealaltă, 25 de reşiţeni, printre care şi Adrian Chebuţiu, conduşi de liderul Luci Popa, au ţinut piept cu brio miilor de vikingi. Ultimele patru secunde ale jocului au adus un număr record de decibeli īn Drammenshalen. Hagen a ratat īnsă ţinta. Norvegienii au fost reduşi la tăcere şi tot ce se aude e galeria romānă. Reşiţa, Reşiţa!, Romānia!, sau Ole, Ole, mulţumim UCM RESITA!, răsună din sectorul rezervat reşiţenilor. După cāteva momente de pauză, norvegienii, cu toţii īn picioare, au īnceput să aplaude īnvingătoarea, dānd o frumoasă dovadă de fair-play.

Pe podeaua sălii, vikingii erau prăbuşiţi, īn timp ce "Maximus" Butulija, alerga cu tricolorul deasupra capului. Cenuşă s-a repezit spre trofeu, amintind de gestul similar al lui Bărbulescu cānd Steaua a cāştigat Cupa Campionilor la fotbal. Ceilalţi au īncins repede hora fericirii. Omer a fost purtat pe braţe. Fiesta a continuat īn vestiar şi apoi la banchetul oficial, unde norvegienii nu au mai avut tăria să fie prezenţi. Aici, Butulija, susţinut de compatriotul său Pasic şi de muntenegreanul Kovacevic, a susţinut un recital de muzică sārbească, foarte apreciat de colegii săi. Petrecerea a continuat puţin după miezul nopţii, la prima oră a dimineţii fiind prevăzută plecarea spre Romānia. La intrarea īn hotel, īntreaga asistenţă a aplaudat formaţia reşiţeană, care a mai fost reţinută minute bune pentru poze şi autografe.

Cele 60 de minute care au zguduit Norvegia

Siguri de victoria favoriţilor, 4.000 de vikingi au umplut īn numai cinci minute Drammenshalen şi au creat pe toată durata partidei o atmosferă incendiară. Micuţa, dar inimoasa galerie reşiţeană a reuşit īnsă să-şi facă simţită prezenţa la fiecare reuşită a ucemeriştilor şi chiar să domine fondul sonor īn unele momente. Gazdele, care au organizat impecabil această finală, au īncercat să-i initimideze pe băieţii lui Aihan Omer. Petardele şi artificiile au avut misiunea de a le face şi mai grea viaţa elevilor lui Omer şi Czari.

Popescu, accidentat grav

Īncă īnainte de startul īntālnirii, Aihan Omer, care a gāndit un joc ultraofensiv, a primit o grea lovitură. Interul Vali Popescu a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, la piciorul drept. Īntr-o atmosferă specifică nordicilor, Drammen a condus cu 2-0, dar interii Butulija şi Tucanu au arătat că UCM RESITA a venit să ia cupa! Patru goluri consecutive ale gazdelor i-au clătinat puţin pe ucemerişti. Sesizānd pericolul, Omer a cerut time-out la jumătatea reprizei, cānd norvegienii conduceau tot cu patru goluri. Pauza a fost de bun augur, pentru că s-au apropiat la doar o lungime, īn minutul 20. Finalul a aparţinut īnsă gazdelor, acestea terminānd prima parte cu scorul de 17-14.

Apărare avansată

Īn repriza secundă, Omer a gāndit o apărare avansată, cānd 4+2, cānd 3+3 sau 3-2-1, ducāndu-i īn pragul disperării pe norvegieni. Mişcarea tactică a tehnicianului reşiţean a īnceput să dea imediat roade şi pe tabela de marcaj, ucemeriştii apropiindu-se la un singur gol după zece minute de la reluarea jocului. Mijlocul reprizei avea să o aducă pe UCM RESITA pentru prima dată īn avantaj, Omer demonstrānd īncă o dată de ce este considerat numărul unu īn Romānia.

Zburătorul Butulija

Reşiţa a făcut o repriză secundă de excepţie, cu o risipă enormă de efort, dar a făcut şi spectacol. Cum elevii săi erau cu un om īn minus, "Turcul" a mai inventat ceva: aeriană Butulija, şi 27-26 pentru gazde, iar antrenorul nervegian, Gustav Gjekstad, īncepea să regrete hora pe care nordicii au īncins-o după egalul de la Severin. Doar un minut i-a mai trebuit lui Rohozneanu să īnscrie de două ori şi să aducă Reşiţa aproape de fericire: 27-28. Din acel moment, defensiva noastră a devenit şi mai agresivă, ţināndu-i la mare distanţă pe Hagen şi Solberg. Ratările numeroase din partida de la Severin au fost eliminate aproape total de băieţii lui Omer. Dovadă, cele cinci aruncări de la şapte metri, toate transformate de Pasic, īn timp ce norvegienii au ratat două din cele şase acordate de arbitrii ciprioţi.

Final de infarct

Soarta īnvingătoarei s-a decis īn ultimele secunde, cele două echipe trecānd de la agonie la extaz. Cānd mai erau cinci minute de joc, tānăra noastră extremă Sebastian Pīrvan l-a īnvins pe cel mai bun portar din campionatul norvegian, reuşită prin care UCM RESITA s-a distanţat la două lungimi, 31-33, şi se părea că va sprinta īn īnvingătoare. Hagen a tras īnsă echipa după el şi a readus mai īntāi egalitatea, pentru ca, atunci cānd mai erau de jucat doar 66 de secunde, să arunce sala īn aer, Drammen conducānd cu 36-35.

Mişa a īncheiat conturile

Omer a cerut īncă o dată, la momentul oportun, timp de odihnă şi le-a recomandat elevilor săi să nu se grăbească, lovitura decisivă urmānd s-o dea pivotul Irimescu. Mişa Rohozneanu n-a mai avut īnsă răbdare şi l-a īnvins pe Olaussen, egalānd la 36. Reşiţenii au trebuit să reziste īncă 50 de secunde asaltului final al norvegienilor, declanşat īntr-un infern de nedescris. Şi au dejucat orice intenţie a vikingilor spre poarta lui Cenuşă. Jocul s-a īntrerupt īnsă cānd mai erau patru secunde, iar norvegienii aveau lovitură de la 9 m. Singura lor şansă, pasă şi aruncare decisivă. Hagen primeşte mingea, se īnalţă, dar īi tremură braţul şi greşeşte de puţin ţinta. Mingea a lovit plasa laterală, pentru o clipă suporterii din Drammneshalen văzāndu-se īnvingători. Cenuşă a ridicat īnsă victorios pumnii īn aer, declanşānd hora victoriei pe pămānt norvegian şi făcāndu-l pe "Maximus" Butuliga să exclame: Le-am māncat vikingilor elanul!

Şi astfel s-a īncheiat o pagină glorioasă din istoria handbalului reşiţean. Felicităm īntreaga echipă şi tehnicienii, precum şi conducerea UCM RESITA.

Turul 3

HC Tbilisi - UCM Reşiţa
25-41 (11-20)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (4.11.2006)

Tbilisi: Andriadze; Seturidze - Porakishvili (5); Samarganishvili (5); Gaganidze (4); Osiqmashvili (4); Tsivtsivadze (4); Grishikasvili (1); Arabuli; Kiria; Kutateladze (2); Natroshvili.
UCM RESITA: Antonaru; Cenuşă - Irimescu (10); Hīrşoveanu (6); Butulija (5); Ciubotaru (4); Grozăvescu (3); Kovacevic (3); Rohozneanu (3); Tucanu (3); Pīrvan (2); Cuciula (1); Vaidasigan (1); Kotelyuk.

UCM Reşiţa - HC Tbilisi
44-30 (23-12)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (5.11.2006)

UCM RESITA: Antonaru; Ionescu - Tucanu (11); Irimescu (8); Butulija (4); Ciubotariu (4); Hīrşoveanu (4); Kovacevic (4); Pīrvan (4); Cuciula (2); Rohozneanu (2); Vaidasigan (1); Kotelyk; Macovei.
Tbilisi: Andriadze; Seturidze - Samarganishvili (9); Tsivtsivadze (7); Kiria (3); Gaganidze (2); Grishikasvili (2); Natroshvili (2); Porakishvili (1); Arabuli; Kutateladze (4); Osiqmashvili.

Optimi

UCM Reşiţa - RK Osijek Elektromodul
28-21 (11-8)
Drobeta Turnu-Severin
Spectatori: 2000 (2.12.2006)

UCM RESITA: Ionescu, Antonaru - Irimescu (8); Butulija (6); Pasic (4); Rohozneanu (4); Tucanu (3); Grozăvescu (2); Pīrvan (1); Ciubotariu; Cuciula; Kovacevic; Popescu; Vaidasigan.
RK Osijek: Peterko; Vujovic - Rudovic (10); Kuze (5); Pintar (2); Abramovic (1); Kasak (1); Pazin (1); Pongracic (1); Juric; Prskalo; Tomas; Veraja; Vranic.

RK Osijek Elektromodul - UCM Reşiţa 33-26 (16-13)
Osijek (Croaţia)
Spectatori: 1000 (9.12.2006)

Osijek: Dud, Vujovic - Pazin (9); Pongracic (6); Rudovic (6); Kuze (4); Abramovic (3); Kasak (2); Juric (1); Pintar (1); Veraja (1); Bicvic; Prskalo; Tomas.
UCM RESITA: Ionescu; Antonaru - Pasic (5); Tucanu (5); Hīrşoveanu (5); Butulija (3); Ciubotaru (3); Rohozneanu (2); Cuciula (1); Kovacevic (1); Pīrvan (1) Grozăvescu; Irimescu; Vaidasigan.

Sferturi

Kaustik Volgograd - UCM Reşiţa 30-24 (16-15)
Volgograd (Rusia)
Spectatori: 2800 (25.02.2007)

Kaustik: Sukosyan; Essaulenko - Fedisko (7); Markelov (4); Pronin (4); Verbine (4); Bourakine (3); Gorbunov (3); Guskov (3); Frolov (1); Kaftin (1); Akhremochkin; Erokhine; Yatsukov.
UCM RESITA: Ionescu; Antonaru - Butulija (7); Pasic (7); Irimescu (4); Tucanu (4); Vaidasigan (2); Ciubotariu; Cuciula; Grozăvescu; Kovacevic; Pīrvan; Popescu; Rohozneanu.

UCM Reşiţa - Kaustik Volgograd 33-23 (17-14)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (4.03.2007)

UCM RESITA: Ionescu; Antonaru; Cenuşă - Pasic (10); Butulija (8); Tucanu (5); Rohozneanu (4); Ciubotaru (3); Irimescu (3); Cuciula; Kovacevic; Pīrvan; Popescu; Vaidasigan.
Kaustik: Sukosyan, Essaulenko - Atman (6); Kaftin (5); Fedisko (4); Guskov (4); Bourakine (3); Verbine (1); Akhremochkin; Erokhine; Frolov; Gorbuno; Pronin; Yatsukov.

Semifinala

UCM Reşiţa - MKS Zaglebie Lubin 32-32 (18-17)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (25.03.2007)

UCM RESITA: Ionescu, Cenuşă - Butulija (8); Irimescu (6); Tucanu (5); Pīrvan (4); Rohozneanu (4); Vaidasigan (3); Ciubotariu (1); Cuciula (1); Grozăvescu; Kovacevic; Macovei; Popescu.
MKS: Ligarzewski, Swirkula - Kubisztal (12); Fabiszewski (5); Jaszka (5); Anuszewski (3); Jasinski (3); Obrusiewicz (2); Tomczak (2); Fabiszewski; Kozlowski; Orzlowski; Stankiewicz; Steczek.

MKS Zaglebie Lubin - UCM Reşiţa 36-37 (19-18)
Lubin (Polonia)
Spectatori: 700 (1.04.2007)

MKS: Ligarzewski; Malcher - Kubisztal (10); Kozlowski (6); Obrusiewicz (6); Niedospial (5); Jaszka (4); Stankiewicz (2); Fabiszewski (1); Jasinski (1); Tomczak (1); Anuszewski; Orzlowski; Steczek.
UCM RESITA: Ionescu; Cenuşă; Macri - Butulija (9); Kovacevic (8); Irimescu (6); Tucanu (5); Grozăvescu (3); Pīrvan (3); Vaidasigan (3); Ciubotariu; Cuciula; Popescu; Rohozneanu.

Finala

UCM Reşiţa - Drammen HK 26-26 (13-12)
Drobeta Turnu Severin
Spectatori: 2000 (22.04.2007)

UCM RESITA: Ionescu; Cenuşă; Macri - Rohozneanu (8); Irimescu (5); Butulija (4); Pasic (4); Ciubotariu (2); Grozăvescu (2); Cuciula (1); Kovacevic; Pīrvan; Tucanu; Vaidasigan.
Drammen: Olaussen, Holm Kolstad - Hovind (6); Hansen (5); Hykkerud (4); Hagen (3); Spanne (3); Andersen (2); Solberg (2); Strand Svang (1); Osterhus; Oustorp; Overby Galleberg; Wahlund.

Drammen HK - UCM Reşiţa 36-36 (17-14)
Drammen (Norvegia)
Spectatori: 4000 (28.04.2007)

Drammen: Olaussen; Holm Kolstad - Hagen (10); Solberg (10); Hovind (7); Hykkerud (4); Spanne (3); Hansen (2); Andersen; Osterhus; Oustorp; Overby Galleberg; Strand Svang; Wahlund.
UCM RESITA: - Cenuşă, Antonaru - Butulija (10); Pasic (7); Tucanu (7); Irimescu (5); Rohozneanu (4); Grozăvescu (2); Pīrvan (1); Ciubotariu; Cuciula; Kovacevic; Popescu; Vaidasigan.

Primirea campionilor

Primirea ucemeriştilor īn ţară a fost pe măsura performanţei obţinute īn Norvegia. După coborārea din charterul care a adus Cupa Challenge īn Romānia, campionii Reşiţei au fost invitaţi īn salonul VIP al Aeroportului Traian Vuia din Timişoara, unde au fost īntāmpinaţi cu şampanie. Au fost prezenţi acolo şi colegii lor, campionii Romāniei la Viteză īn Coastă, Lucien Hora şi Mircea Pădurean. Afară, o sută de suporteri veniţi special de la Reşiţa, au scandat pe rānd numele eroilor de la Drammen. La ieşirea favoriţilor din aeroport, s-a declanşat o adevărată baie de şampanie. Suporterii, jucătorii şi īntreaga conducere au băut şampanie din trofeul proaspăt cucerit, apoi s-a trecut la o altă şedinţă foto şi de autografe. După ce au scandat minute bune īmpreună, handbaliştii şi suporterii au luat drumul Reşiţei, unde alte mii de suporteri aşteptau să vadă pe viu Cupa Challenge şi să le mulţumească lui Omer şi băieţilor. La intrarea īn oraş, autocarul a oprit īn faţa reşiţenilor care i-au īntāmpinat pe ucemerişti cu flori şi şampanie. Istoviţi din cauza drumului, dar mai ales din cauza marii bătălii de la Drammen, handbaliştii au făcut cu greu faţă cererilor de fotografii şi autografe. După mai bine de o jumătate de oră, autocarul deţinătoarei trofeului Challenge Cup a făcut turul Reşiţei, pentru ca toată lumea să īi poată saluta pe cei care au pus urbea de pe Bārzava pe cele mai īnalte culmi ale handbalului european. Īn urma ucemeriştilor, īn jur de o sută de maşini au făcut şi ele turul oraşului tur care, sperăm noi, va fi repetat şi īn 17 mai, cānd se va disputa finala Cupei Romāniei.

Handbaliştii şi-au īncheiat periplul la sediul clubului, unde au fost aşteptaţi de alte cāteva zeci de suporteri. Aici, fotografii şi autografe, după care trofeul Challenge Cup a fost aşezat īn vitrină. O vitrină care aşteaptă alte şi alte trofee.

Artizanii victoriei reşiţene

Preşedintelui director general al UCM RESITA, Adrian Chebuţiu, īi place foarte mult sintagma "no. 1". Tocmai din acest motiv, nu s-a gāndit niciun moment la bani şi l-a adus la cārma echipei de handbal pe antrenorul numărul 1 din Romānia, reputatul Aihan Omer. Automat, obiectivul echipei revenite pe prima scenă handbalistică a ţării abia īn 2004, după o absenţă de mai bine de trei decenii, a fost acela ca, īn cel mai scurt timp, să ajungă numărul 1. "Vrăjitorul" Aihan Omer, aşa cum este alintat tehnicianul de către boss-ul ucemerist, a depăşit orice aşteptări, reuşind să cāştige īncă din primul sezon un trofeu european: Cupa Challenge. Ar putea urma īn scurt timp alte două performanţe importante. Mai īntāi, UCM RESITA ar putea prinde podiumul Ligii Naţionale, iar la jumătatea lunii mai, alături de campioana HCM Constanţa, porneşte cu statutul de mare favorită la cāştigarea Cupei Romāniei.

Stabilitatea la nivelul financiar, condiţiile optime marii performanţe, valoarea tehnicienilor şi jucătorilor, seriozitatea şi ambiţiile ucemeriştilor fac din UCM RESITA o adevărată forţă, atāt pe plan intern, cāt şi extern. Adrian Chebuţiu, extrem de fericit după senzaţionala seară trăită de handbalul reşiţean īn Norvegia, ne-a asigurat că nu se va opri aici şi că pentru sezonul următor aspiraţiile vor fi mult mai mari. Aihan Omer spune că UCM RESITA este o adevărată familie, fiecare avānd un rol important īn acest rezultat fabulos. "Pentru noi īnseamnă foarte mult acest trofeu, noi fiind o echipă aflată la prima participare īntr-o cupă europeană. A fost o seară extraordinară, suntem foarte fericiţi că am reuşit acest rezultat. Am cāştigat Cupa Challenge la norvegieni acasă. Am o echipă extraordinară, nişte băieţi super, care au jucat la sacrificiu. Am cāştigat şi, normal, suntem foarte fericiţi. Băieţii au jucat extraordinar. Galeria a fost de asemenea extraordinară şi vreau să le mulţumesc celor din ţară care au crezit īn noi. Īmi pare rău pentru cei care nu au crezut", ne spunea "Turcul" la cāteva minute după primirea trofeului. Chebuţiu anticipa şi el imediat după īncheierea partidei de la Drammen un parcurs de excepţie al alb-albaştrilor īn următorii ani. Acesta a afirmat că īn această vară, la echipă vor mai sosi cāteva piese importante, care să īntărească considerabil angrenajul lui Omer, astfel īncāt titlul să ajungă la poalele Semenicului. "UCM RESITA susţine performanţa şi sperăm că şi performanţa o va susţine pe UCM RESITA de acum īncolo. Iată că īntr-o ţară īn care sportul este o regulă de viaţă, astăzi, UCM RESITA a făcut regula īn Sala Sporturilor din Drammen. Sunt extrem de fericit pentru că au fost mulţi oameni care au crezut īn noi şi merită această seară din plin. Le mulţumesc băieţilor care au fost fantastici şi vrăjitorului Aihan Omer care a făcut posibil acest lucru. Este fantastic. Reşiţa să intre pe harta handbalului european īn primul sezon īn care participă īn cupele europene", ne-a declarat Chebuţiu.

Ei sunt:

Cristian Ionescu, cel mai vechi component al echipei, a lipsit īn partida de la Drammen. Paloma şi-a aşteptat colegii la aeroport şi spune că a fost mult mai greu acasă, īn faţa televizorului.

Răzvan Cenuşă, portarul care s-a aflat īntre buturile reşiţene īn acele ultime clipe, spune că a trăit cele mai importante secunde din viaţa sa.

Cristian Antonaru a avut momente foarte bune īn repriza secundă a jocului din Norvegia.

Georgianos Macri este cunoscut ca fiind eroul din semifinala de la Lubin.

Bojan Butulija, marcatorul numărul unu al UCM RESITA şi responsabilul cu buna dispoziţie īn tabăra reşiţeană, a fluturat tricolorul Romāniei īn Drammenshalen.

Duşan Pasic, cu un corset care īi protejează umărul dizlocat cu Poli, este specialistul aruncărilor de la 7 metri.

Adrian Tucanu, cel mai experimentat ucemerist, a făcut un meci mare īn Norvegia, īn dauna celebrilor Hagen şi Soberg.

Gheorghe Irimescu, pitbullul lui Omer, a cāştigat şi de această dată lupta pe semicerc.

Mihai Rohozneanu, creierul echipei, a zburdat şi la Drammen, marcānd īn cele două manşe de 12 ori.

Marius Grozăvescu a făcut un joc perfect īn defensivă, dar şi-a adus aportul şi īn atac, īnscriind două goluri.

Sebastian Pīrvan, internaţional de tineret, l-a anihilat pe Hagen şi a alergat pe tot terenul.

Florin Ciubotariu, extrema stāngă din angrenajul UCM RESITA dar şi la echipa naţională, a jucat constant bine īn această campanie europeană.

Florin Cuciula a fost īncă o dată excelent īn faza defensivă. A reuşit numeroase intercepţii, punāndu-şi coechipierii pe contraatac.

Vladimir Kovacevic l-a suplinit fără greşeală pe Pasic cānd acesta a absentat motivat, fiind un specialist la punctul de la 7 metri.

Valentin Popescu a fost ghinionistul acestei finale. S-a accidentat grav la īncālzire, avānd nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Ilie Vaidasigan, omul care a trebuit să-l dubleze pe golgeterul Butulija, a impresionat prin angajament, dar şi prin detenta sa de invidiat.

Alin Macovei, cel mai tānăr component al lotului, nu a prins finala, dar colegii săi i-au promis că la anul va avea această ocazie.

Laurenţiu Hīrşoveanu, unul din cei mai promiţători interi ai campionatului, a ales din păcate īn iarnă să abandoneze cariera de handbalist, stabilindu-se īn Anglia.

Roman Kotelyuk, chiar dacă a jucat puţin sub culorile alb-albastre, a contribuit şi el la acest parcurs de excepţie.

Mihai Zsizsik, Mişi, cum īi spun băieţii, este cel care a īndepărtat durerea cu masajele sale.

Ioan Brizu, medicul echipei, a avut un rol important, infirmeria UCM RESITA fiind mai mult goală.

Gligore Czari, māna dreaptă a lui Omer, a fost cel care a studiat adversarii şi le-a găsit punctele slabe.

Aihan Omer este principalul artizan al acestui mare succes.

Ion Zamfirescu, omul care se asigură că echipei nu-i lipseşte nimic, a mărturisit că a trăit alături de băieţi cele mai intense momente din viaţă.

SURSA: 24 de ORE

03 05 2007
trimite unui prieten