Tipărește

tehnic UCM Reșița, principalul furnizor de echipamente pentru prima Hidrocentrală complet automatizată din România


UCM Reșița a fost principalul furnizor de echipamente pentru Centrala hidroelectrică Râul Alb, inaugurată recent în localitatea Feneș, comuna Armeniș din județul Caraș - Severin, prima locație energetică complet automatizată, un proiect realizat de Hidroelectrica, după o investiție de peste 18 milioane de euro.

Între realizările UCM Reșița legate de acest obiectiv, amintim: instalația de vană plană în carcasă și vană lămâie pentru Barajul de la Poiana Ruscă, instalația de vană fluture pentru nodul de presiune, instalatia de vană sferică, sistemul de reglaj, sistemul de excitație statică cu frânare electrică, turbina hidraulică și hidrogeneratorul vertical pentru centrala Râul Alb.

            

Totodată, specialiștii UCM Reșița sunt și cei care au pus în funcțiune principalele echipamente realizate pentru Hidrocentrala Râul Alb.

UCM Reșița a avut ca principal subcontractant la acest proiect societatea HYDRO ENGINEERING, pentru activitatea de proiectare, dar și ca furnizor pentru asistență tehnică și suport tehnic.

Centrala Hidroelectrică Râul Alb are în componență două hidroagregate cu turbine Francis, cu puteri instalate de 20 Megawați fiecare. La ora actuală, cen­trala produce, în medie, 71,4 GWh/an.

  01 10 2009
trimite unui prieten