Tipărește

intern Piața - cea mai intensă bătălie de zi cu zi


UCM Reșița a funcționat înainte de 1989 în cadrul unui sistem centralizat - sistemul comunist, creat și dimensionat în principal pentru nevoile interne ale țării, cu scopul de a asigura independența energetică a României.
Sunt puține cazurile în care au existat contracte externe înainte de 89, însă chiar și acelea semnate de UCM Reșița prin intermediarii de la vremea respectivă, ca de pildă companiile de comerț exterior din București. Cu alte cuvinte, UCM Reșița nu a interacționat în mod direct cu piața externă. După semnarea actului de privatizare s-au căutat formule pentru ieșirea de sub dependența pieței interne – Hidroelectrica, companie controlată de stat, la ora aceea un stat instabil politic, lucru resimțit de altfel acut de UCM Reșița în anul 2007.Ca urmare, pe întreg parcursul anului 2008, UCM Reșița s-a orientat spre piețe externe unde a confirmat și în trecut precum India, Turcia, dar a răspuns și unor provocări noi precum Thailanda, Iran sau Franța.

Totalul contractelor semnate până la finalul anului 2008 este de aproximativ 78 de milioane euro, iar valoarea totală a contractelor la care astăzi UCM Reșița lucrează este de 135 de milioane de euro, fiind vorba și de contracte care se întind pe o perioadă mai lungă de timp.

În concluzie, la UCM Reșița, producția va avea încărcare fără doar și poate în următorii doi ani și jumătate. Și în viitor compania se va concentra și se va focaliza pe fabricarea de echipament energetic.

09 03 2009
trimite unui prieten