Tipărește

afaceri Amenajarea hidroenergetică de la Bumbești – Livezeni, proiectată și echipată de UCM group


UCM Reșița a primit comanda de la ROMELECTRO pentru dezvoltarea, proiectarea și furnizarea echipamentului necesar amenajării complexe hidroenergetice Bumbești - Livezeni, de pe râul Jiu.

Structura de admisie pentru Dumitra și Bumbești va fi echipată cu două instalații de vană - tip fluture, pentru hidrocentralele Dumitra și Bumbești, UCM Reșița va furniza 6 hidro agregate complete, vane de admisie, turbine Francis orizontale, regulatoare, generatoare, inclusiv instalațiile de automatizare și servicii.

Pentru microhidrocentrala Livezeni va fi realizat micro hidro agregatul complet cu instalațiile auxiliare.

Specialiștii UCM Reșița vor asigura asistența tehnică la montaj și vor realiza probele de punere în funcțiune pentru Centralele Hidroelectrice Bumbești și Dumitra și pentru Microhidrocentrala Livezeni.

Fabricația echipamentelor se derulează pe o perioadă de aproximativ 3 ani, punerea în funcțiune a Hidrocentralei Dumitra fiind programată în iunie 2012 iar a Hidrocentralei Bumbești pentru luna decembrie 2012.

În prezent, se află în desfășurare lucrările de proiectare pentru echipamente, la TurboInstitut Ljubljana s-au efectuat cu succes testele pe modelul turbinelor ce vor echipa Hidrocentrala Dumitra, iar execuția coturilor de aspirație, aferente CHE Dumitra, este în stadiu de finalizare.

Pentru amenajarea hidroenergetică Bumbești - Livezeni, își dau concursul și alte societăți din cadrul UCM group: proiectarea echipamentelor fabricate de UCM Reșița este realizată de societatea HYDRO ENGINEERING, piesele turnate și forjate ce intră în furnitură sunt executate de UCM Turnate iar modelele din lemn pentru aceste piese vor fi concepute de BURGEROM.

16 11 2009
trimite unui prieten