Tipărește

sport Raliul BANATULUI MONTAN - UCM Reşiţa


Cluburile sportive UCM Reșița și Erwin Weber RT Timișoara organizează, sub egida F.R.A.S. (Federația Română de Automobilism Sportiv), primul raliu de mare anvergură din Banat, Raliul Banatului Montan U.C.M. Reșița. Prin intermediul acestuia, zona de vest a țării va fi pusă pe harta Campionatului de Raliuri al României (C.R.R.) sub forma celei de-a doua etape, din cele zece ale campionatului national.

Traseul Raliului Banatului Montan

Raliul Banatului Montan U.C.M. Reșița se va desfășura în intervalul 30-31 martie și va avea 12 probe speciale. Noutatea absolută constă atât în proba Superspecială din parcarea Iulius Mall Timișoara, cât și în probele speciale din împrejurimile Reșiței, care se desfășoară pe un traseu în totalitate nou în C.R.R. Raliul debutează cu Superspeciala din Timișoara cu două mașini în paralel la start și este prima competiție de acest fel din ROMÂNIA care se desfășoara pe asfalt.

Raliul Banatul Montan U.C.M. Reșița se deosebește de alte raliuri din campionat și din perspectiva organizării. Este singura competiție la care startul și sosirea vor fi în două orașe diferite: TIMIȘOARA, respectiv REȘIȚA. Cu toate ca raliul se află la prima ediție, pe lista participanților sunt nume mari: Constantin AUR, cel mai titrat pilot din istoria raliurilor din România cu opt trofee naționale, Dan GÂRTOFAN, campion național în 2004, Bogdan MARIȘCA, campionul anului 2005 și mulți alții.

Înainte de debutul competiției, în parcul închis din incinta Iulius Mall, piloții își vor etala mașinile special echipate pentru concurs, spre deliciul publicului. Apoi, în aceeași seară, se va desfășura Proba Specială pe Valea Domanului, prima din acest an care va avea loc NOAPTEA, când spectacolul oferit de bolizii de concurs nu poate fi descris prin cuvinte: TREBUIE VĂZUT!

Raliul Banatul Montan U.C.M. Reșița reprezintă conlucrarea perfectă a două cluburi sportive din județe diferite, țelul acestora fiind continuarea tradiției pe care sportul cu motor o are în Banat. Acest raliu presupune asocierea numelor partenerilor cu raliul bănățenilor, care înseamnă motoare turate la maximum, derapaje controlate, spectacol unic, competitivitate și fair-play, dar și un public înfocat, mare iubitor al sporturilor cu motor.

Cele două cluburi organizatoare, U.C.M. Reșița și Erwin Weber RT Timisoara, au găsit rețeta unui spectacol reușit din toate punctele de vedere și vă invită la competiție, să savurați din plin pe marginea probelor evoluția bolizilor de concurs.

27 02 2007
trimite unui prieten